Rodina kajúcnika si prilepšila o 2,5 milióna eur. Prečo sa k tomu polícia odmieta vyjadrovať?
22 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Pred nedávnom otriasla Slovenskom správa o samovražde kajúcnika Františka Böhma, ktorý bol obvinený zo spolupráce so zločineckou skupinou zvanou takáčovci. Jeho rodina si prilepšila o 2 a pol milióna eur, k čomu sa polícia rozhodla nevyjadrovať, píše Plus 7 dní.


Samovražda prebehla v dome v Plaveckom Štvrtku. Tento dom bol podľa dostupných informácií prepísaný na Böhmovho dvadsaťročného syna. Nakoľko sa bývalý siskár neskôr priznal k trestnej činnosti, prokuratúre je jasné, že Böhm si dom kúpil zo špinavých peňazí.

Tá však spočiatku nesiahla na jeho majetky. Podľa Plus 7 dní to je práve preto, že z Böhma sa stal kajúcnik spolupracujúci s políciou. Donášal jej totiž informácie, ktorými usvedčoval nielen zosnulého generála Lučanského, ale aj bývalého špeciálneho prokurátora Kováčika. Prokuratúra tak najskôr siahla na majetok všetkých obvinených až na ten Böhmov. Neskôr (28.1) však už došlo aj na neho a dom v Plaveckom Štvrtku ostal mimo hry.

Na povrch však vyšli aj ďalšie skutočnosti. "Böhm neprevádzal len nehnuteľnosti, ale zrejme aj peniaze. Malo sa tak diať ešte vlani, keď v rámci rodiny došlo k prevodu sumy približne pol milióna eur. Ďalšie dva milióny mala vybrať jeho manželka z bezpečnostnej schránky v Rakúsku. Polícia na otázky týkajúce sa peňažných operácií rodiny Böhmovcov nereagovala," informovali Hospodárske noviny.

Blaha o spravodlivosti na Slovensku: "Jedného kajúcnika vozia na výsluch z dubajských pláží, iného nechajú zomrieť v cele"
Ako vyzerá podľa poslanca NR SR "Matovičova spravodlivosť" v praxi? "Zločinec Makó sa priznal k ťažkým podvodom. A preto je dnes na slobode, plieska sa o vlny v Dubaji, užíva si more a piesok, užíva si pohodu. Milana Lučanského, ktorý nič... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík