Polícia zadržala dvoch Poliakov na snežných skútroch. Čo im hrozí?
22 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Polícia zadržala dvoch Poliakov na snežných skútroch na území Chránenej krajinnej oblasti Horná Orava, informuje Pluska.


Dvaja poľskí občania vo veku 46 a 40 rokov sa vozili na snežných skútroch na chránenom území. Toto územie je označené 2. stupňom ochrany. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne začal trestné stíhanie pre trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov a zaistil dva snežné skútre, u ktorých hrozí ich prepadnutie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová s tým, že zadržanie sa odohralo v rámci preventívno-bezpečnostnej akcie trestnej činnosti na území tejto chránenej oblasti v Hornej Orave.

Vyšetrovateľ začal voči zadržaným osobám trestné stíhanie za trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Ten Poliakom zaistil snežné skútre, u ktorých hrozí ich prepadnutie.

Rozzúrený Igor Bukovský: Toto má byť ochrana rizikových ľudí?
Meno Igora Bukovského sa v súvislosti pandemickou situáciou v médiách objavuje čoraz viac. Lekár a odborník na výživu pridáva na YouTube videá s prevažne medicínskou tematikou. V najnovšom z nich však zverejnil list jedného z fanúšikov, ktorý sa... Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Timotej Dudka