Matovičova vláda už nevládze, oni sa už len vzájomne kanibalizujú, tvrdí Blaha
22 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kauza dovozu ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko neutícha. Na vzájomné naťahovačky premiéra a ministerky Remišovej zareagoval v statuse poslanec Ľuboš Blaha, podľa ktorého sa vakcíny u nás nedočkáme.


Ruskú vakcínu Sputnik si na základe doterajších jej výsledkov žiada čoraz viac Slovákov a jej dovoz sa snažil sprostredkovať aj šéf národniarov Andrej Danko. Hoci jej nákup zablokovala ministerka Veronika Remišová, premiér Matovič jej dovoz predsa len sľúbil. Poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha tomu ale neverí, o čom napísal aj status na sociálnej sieti.
Premiér sa so Slovákmi hrá ako s malými deťmi a Sputnik bol tiež iba nechutná hra

Matovič sa podľa Blahu opäť vyhovára na svojho síce koaličného partnera, no zdá sa, že pomaly aj nepriateľa vo vláde, ministra Sulíka, že „ruský dodávateľ, ktorý preňho držal dva milióny vakcín na sklade (no jasné, veríme!), nemôže „hrať s nami takéto hry“. V preklade - nič nebude.“ Celé to s nákupom vakcíny bola vraj len Matovičova komédia a marketing. „Cirkusové predstavenie, ktorému nič nechýbalo, šašo ovládol celú manéž, zahltil všetko svojou vymyslenou témou, do toho nádherná verbálna akrobacia a ešte aj Remišová so Sulíkom mu poslúžili ako cirkusové zvieratká,“ píše Blaha, podľa ktorého sa s Remišovou zahral ako s cirkusovou šelmou, podpredsedníčka skákala presne cez také ohnivé kruhy, ako chcel - poslúžila mu a vyšmaril ju von šapitóm.



Premiér sa, podľa Blahu, hrá so Slovákmi ako s malými deťmi, pričom so Sputnikom to bola od počiatku len nechutná hra. „Štyri dni s plechovým ksichtom klamal do kamier, že dohodol dva milióny vakcín, len aby odvrátil pozornosť od toho, že denne kvôli nemu umierajú stovky ľudí. Celé toto divadlo nebolo dobré na nič iné, iba na to, aby zakryl, že kvôli jeho šialeným špajchlovačkám sme najhorší na svete v boji s Covidom,“ konštatuje smerácky poslanec. Podľa Blahu sa pri nákupe ruskej vakcíny sa Matovič zase bude hrať na zradeného spasiteľa, ktorý „už bol dva milimetre od spasenia národa, ale zase mu pichli hrdzavú kudlu do chrbta - nevďačníci jedni!“

Blaha: Ľudia neumierajú kvôli Covidu, ľudia umierajú kvôli Matovičovi!
Rúška sú povinné prakticky v celej Európe a za ich nenosenie sú aj u nás pokuty. Poslanec Ľuboš Blaha preto ostro skritizoval premiéra Igora Matoviča za to, že na tlačovke premiérov V4 bol bez rúška. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Matovičovi a jeho vláde už nepomôže nič, žiadne rozprávky o Sputniku, skončia zle

Na dovoz Sputniku by pritom podľa Blahu stačil jeden podpis ministra Krajčího. „Ale to on neurobí, lebo to od počiatku vôbec nebola možnosť - celé to bola len habaďúra. Malo byť kopa teatrálnych slov a kopa plaču - nič iné. Nikdy žiaden Sputnik nehrozil,“ tvrdí poslanec Blaha, a dodáva, že Matovičova vláda už nevládne. „Oni sa už len vzájomne kanibalizujú. Matovič chce zlikvidovať Sulíka, Sulík Matoviča, Remišová Matoviča, Matovič Remišovú. Toto nie je vládnutie, ale predvolebná ruvačka o voliča,“ konštatuje smerák s tým, že pre súčasnú vládu sa ideológiou stal alibizmus.

„A medzitým máme vyše 6500 obetí ich nekonečnej sprostosti a alibizmu. A ľudia budú umierať ďalej. A ďalej ich budú znásilňovať povinným špajchlovaním. A ďalej ich budú oberať o živobytie, o slobodu, o všetko. Tu je jediné riešenie - referendum. A to sa blíži. Rovnako ako ich koniec. A oni to dobre vedia. Už nepomôžu žiadne rozprávky o Sputniku - nepomôže nič. Pomrvili, čo sa dalo a skončia veľmi zle,“ končí svoj status Ľuboš Blaha.

Matovič zničil životy viac ľuďom než Covid, konštatuje Ľuboš Blaha
16 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik