V Nemecku sa odmietlo dať očkovať vakcínou AstraZeneca množstvo zdravotníkov
21 | 02 | 2021 I editor01hd
Kritici vakcíny AstraZeneca dosiahli v Nemecku svoje. Vynútili si verejnú diskusiu o jej spoľahlivosti. V dôsledku toho sa vakcínou odmietlo očkovať množstvo zdravotníkov. Neprišli radšej na dohodnuté termíny, informuje portál HS.

Sporná vakcína AstraZeneca sa používa aj pri očkovaní na Slovensku, no oficiálne miesta o jej rizikách s obyvateľmi nediskutujú. V Nemecku si o vakcíne vynútili verejnú diskusiu nielen občania, ale aj renomovaní odborníci. Očkovaciu látku AstraZeneca považujú za vysoko problematickú, píše HS.

V dôsledku verejnej diskusie sa neprišlo dať zaočkovať veľké množstvo zdravotných pracovníkov, ale aj mnoho iných občanov, hoci mali dohodnuté termíny. Písali o tom médiá v Severnom Porýní-Vestfálsku, ktoré citovali vyjadrenie krajinského ministerstva zdravotníctva: „Zatiaľ nemáme prehľad o tom, o aký počet v celej krajine ide.“

To je typická odpoveď, keď ide o nepríjemnú záležitosť. Zároveň to znamená, že číslo tých, ktorí odignorovali očkovací termín, bolo veľmi vysoké. Také niečo sa predsa musí „diplomaticky“ zamlčať, konštatuje portál HS.

Primár Kulkovský: Ivermectin je účinnejší v prednemocničnej fáze, v nemocnici už zväčša nepomôže
21 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik