Konflikt o Kaliningrad naberá "grády", do Barentsovho mora vplával po zuby ozbrojený Admirál Gorškov
20 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Fregata Admirál Gorškov vplávala do Barentsovho mora na vykonávanie bojových výcvikových misií, píše sa v strohej správe Tlačovej služby Severnej flotily Ruského námorníctva.


Podľa tej istej správy, ktorú Ruské námorníctvo zverejnilo na svojom oficiálnom webe structure.mil.ru, fregata Severnej flotily Admirál flotily Sovietskeho zväzu Gorškov sa vydala na vykonávanie bojových výcvikových misií do Barentsovho mora.

Treba poznamenať, že podľa priebežných tlačových správ Západného vojenského okruhu Ozbrojených síl Ruskej federácie je v oblasti Kaliningradu mimoriadne rušno. Na nohách sú pozemné vojská, delostrelectvo, námorníctvo a vo vzduchu všetky typy bojových bombardovacích, stíhacích a tankovacích či prieskumných lietadiel. O vývoji mimoriadne vyostrenej situácie v regióne vás bude HD v nasledujúcich dňoch denne informovať.



Fregata Admirál Gorškov ( na videu vyššie počas testovacej plavby s použitím odpaľovania rakiet Zirkon pred štyrmi mesiacmi - pozn. HD) vplávala do Barentsovho mora, z ktorého má vynikajúce operačné možnosti a v dostrele svojich rakiet prakticky celú planétu.

Ruská raketa Zirkon má rýchlosť 8 Mach a dokáže zostreliť satelit
Raketa dostala novú pracovnú náplň - z obežnej dráhy môže "oberať" satelity ako dieťa salónky z vianočného stromčeka. Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Gorškov intenzívne trénuje aj delostreleckú paľbu na pobrežné cieľové pozície.

Fregata Admirál flotily Sovietskeho zväzu Gorškov je jednou z najmodernejších lodí severnej flotily. Bola postavená v lodeniciach Severnaja Verf v Petrohrade a do flotily vstúpila v júli 2018. Koncom minulého roka sa fregata Admirál flotily Sovietskeho zväzu Gorškov zúčastnila testov s nadzvukovou riadenou strelou Zircon, ktorých odpálila hneď niekoľko.

Fregaty projektu 22350 sú multifunkčné vojnové lode schopné účinne bojovať proti povrchovým, vzdušným a podmorským protivníkom aj zasiahnuť pozemné a pobrežné ciele na vzdialenosť viac ako 1 500 kilometrov. Ideálna vzdialenosť až po nórsku základňu Orland, na ktorej USA dislokujú svoje bombardéry B - 1B.

Ruská ponorka Vladimir Monomach prvýkrát odpálila medzikontinentálne balistické rakety Bulava (VIDEO)
Jedna z najmodernejších ruských ponoriek triedy Borej, Vladimir Monomach, v rámci nedávneho vojenského výcviku vôbec prvýkrát vyskúšala salvu štyroch medzikontinentálnych balistických rakiet, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Marek Molnár