Americkí konšpirátori o extrémnej zime, snehu a mrazoch: Rusko použilo proti USA klimatické zbrane
20 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Americká tlač a blogeri aktívne diskutujú o fronte studeného počasia, ktorému čelili desiatky štátov USA. Zrodila sa nová konšpiračná teória. Rusi vraj spustili proti USA klimatickú vojnu!



Mrazivá apokalypsa


Najťažšia situácia je v štátoch, ktoré v minulých rokoch len zriedka narazili na tento druh katastrofy.  V Texase, ktorý je bohatý na ropu a plyn, čelia státisíce Američanov nedostatku tepla a elektriny. Ľudia sú nútení chodiť na čerpacie stanice, plniť fľaše propánom, aby si vykúrili domy. Mnohí dokonca prebývajú v autách, v ktorých sa môžu zahriať. Zvýšili sa ceny benzínu, motorovej nafty a plynu. Konšpiračné trendy si všíma web warfiles.ru.

Tisíce veterných turbín, ktoré vyrábali až 25 percent elektrickej energie v štátoch Texas a Arkansas, primrzli v zajatí snehu a ľadu. Iba bezmocne stoja, prípadne ich ničí váha námrazy. Snehové čiapky zakrývajú solárne panely a menia ich na nefunkčné plochy.

Mnoho odborníkov tvrdí, že do Spojených štátov prišiel v dôsledku globálnych klimatických zmien nebývalý chlad a sneženie. „Zelení“ sa znovu aktivovali a tvrdia, že všetky problémy majú pôvod v „globálnom otepľovaní“.

Konšpirácie sa stávajú skutočnosťou (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD

Klimatické zbrane


V tejto súvislosti sa v USA zrodili konšpiračné teórie. V ich zmysle sú za chladné počasie zodpovedné klimatické zbrane. Nie je ťažké uhádnuť, koho americkí konšpirační teoretici obviňujú z údajného použitia takýchto zbraní. Vinníkom je, samozrejme, Rusko.

Americkí blogeri s bezhraničnou fantáziou vyhlasujú, že to bol takmer osobne Putin, kto poslal zimu do Severnej Ameriky pomocou „najnovších vojenských technológií“. A tak "vďaka nemu" teraz trpia milióny Američanov. Prirodzene, nikto nezverejňuje žiadne dôkazy, ale pre USA sa už stalo normou, že jej mediálny priestor a blogeri obviňujú Moskvy a čakajú na jej reakciu. Aký druh dôkazu môže existovať, ak tieto teórie pripomínajú skôr výroky duševne chorých ľudí?

Mnohí americkí občania však chápu, že ak si za túto situáciu môže niekto sám, sú to samotné americké orgány. Boli to úrady USA, ktoré v posledných rokoch trúbili o potrebe prechodu na čistú energiu, odchod od ropy a plynu. A boli to USA, ktoré odstúpili od klimatických dohôd.

Ašpirácie konšpirátorov (Pavol Janík)
11 | 02 | 2021 | sefredaktor