Rozpad Sme rodina pokračuje. Po čistkách odišli aj funkcionári v Prešove
19 | 02 | 2021 I editor01hd
Najprv krajský predseda v Prešove zlikvidoval okresnú predsedníčku Zuzanu Jurčenkovú, potom skončil v strane aj on. Odvolaná funkcionárka mala vo voľbách v Prešove najviac krúžkov po Borisovi Kollárovi a Milanovi Krajniakovi, informuje sme.sk.

Krajská čistka v Prešove


V septembri 2020 bola Jurčenková odvolaná z funkcie okresnej predsedníčky na podnet vtedajšieho krajského predsedu Jozefa Dušenku. Neskôr skončil v strane aj on. Zastala sa kolegov z Ilavy, ktorí v statuse na sociálnej sieti pranierovali situáciu v hnutí. Podľa nej „zlyháva komunikácia medzi regiónmi a vedením hnutia a Sme rodina ťahá odborníkov do funkcií z klobúka“.

Prvé problémy sa objavili už na začiatku predvolebnej kampane na prelome leta a jesene v roku 2019. Na verejnosť s nimi členovia Sme rodina nevychádzali.

„Potom ako blesk z jasného neba z ničoho nič, bez nejakého upozornenia, napomenutia, podal prešovský krajský šéf Dušenka návrh na moje odvolanie, čo predsedníctvo odobrilo. Pritom dovtedy nenaznačil, že niečo také chystá. Boli tam nejaké trenice ohľadom niektorých statusov. Najmä keď som si dovolila v niečom skritizovať primátorku mesta Prešov Andreu Turčanovú (KDH). To sa Dušenkovi nepáčilo," opísala Jurčenková.

Koaličná Sme rodina sa potichu rozpadáva, odchádzajú celé okresné organizácie
07 | 02 | 2021 | editor01hd

Podozriví noví členovia


„Po voľbách začali chodiť prihlášky do Sme rodina. Bolo jasné, že veľa prihlášok prišlo pre zištné dôvody ľudí, keďže hnutie Sme rodina sa stalo súčasťou vlády. Ja som v Sme rodina bola prakticky od začiatku. Bola som vymenovaná za okresnú predsedníčku a robila som si svoje. Najmä charitu, ktorá neraz nemala so Sme rodina nič spoločné, ale snažila som sa aj takto hnutiu pomôcť a propagovať ho. Charitu som robila aj pred vstupom do hnutia, takže o nejakej účelovej pomoci nemôže byť ani reč,“ uviedla ďalej.

Po konflikte s okresným predsedom v Ilave sa hnutie vyjadrilo, že povýšilo odbornú kvalifikáciu nad stranícku príslušnosť, čo bolo problémom v prípade nespokojných regionálnych funkcionárov. Jurčenková uviedla, že pre seba so žiadnou funkciou nerátala, pretože nemá vysokú školu. „S tým som bola stotožnená,“ povedala.

Vedenie kašle na regióny


Odídená funkcionárka hovorí, že vedenie Kollárovej strany prestalo po voľbách komunikovať s regiónmi a ľudí do štátnej správy si začalo vyberať podľa nejasného kľúča.

„Oproti obdobiu pred voľbami po voľbách absolútne nič. Nastalo ticho. Vedenie sa zavrelo vo svojich poslaneckých a ministerských kanceláriách a prestalo komunikovať. Keď už môj status zdieľali aj lokálne FB stránky hnutia Sme rodina v iných okresoch, to asi o niečom svedčí,“ doplnila Jurčenková.

Najhlúpejšie rozhodnutie v dejinách Slovenska - vláda neschválila dostupnú zbraň proti umieraniu vlastných občanov
Ide o sabotáž? To nech rozhodnú právnici a to čo najskôr. Ak vakcíny môžu zachrániť státisíce životov, tak potom to, čo pácha vláda, je kolektívna samovražda. Nepriamo vyhlásil poslanec NR SR Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík