Kajúcnik Bernard Slobodník "spieva" na kolegov, aby ochránil seba
19 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník vypovedal ako kajúcnik na polícii v rámci viacerých káuz. Nie je zatiaľ známe, v koľkých prípadoch dovedna svedčí, informujú Aktuality.



Kajúcnik, čo spieva na slobode


Kajúcnik Slobodník spolupracuje s políciou na odhalení trestnej činnosti príslušníkov policajných zložiek. Usiluje sa tak vyhnúť trestu za vlastné korupčné konanie. Slobodník je stíhaný na slobode a užíva si nakradnuté peniaze.

Rozhodol sa vypovedať po zadržaní bývalého šéfa špeciálnej prokuratúry Dušana Kováčika. „Ľudia celý život makali a majú 400-eurové dôchodky. My sa tu hráme na bohov a za peniaze sme ochotní urobiť všetko,“ uviedol pred časom vo výpovedi Slobodník. Svedčil proti bývalým kolegom aj samému sebe v rámci akcie NAKA Očistec.



Kajúcnik Slobodník "spieval" aj o údajnej skupine policajtov Norberta Bödöra. Počas jej stretnutí mal Bödör prijímať telefonáty do Roberta Fica, Bélu Bugára či Andreja Danka. Jeho tvrdenia však neboli potvrdené inými dôkaznými prostriedkami.


„Hovorilo sa aj o osobách z politického prostredia, ako je pán Matovič, Kiska, Kollár,“ odznelo v Slobodníkovej výpovedi. Podľa tohto tvrdenia neriešila Bödörova skupina iba záujmy týkajúce sa obchodu, ale aj politiky.

Kajúcnik Makó sa vrátil z Dubaja na výsluch súkromným lietadlom
19 | 02 | 2021 | sefredaktor

Poberal mastné úplatky


Bödör sa mal údajne pýtať  bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, prečo robí NAKA rozruch okolo spisu Váhostavu."Slobodníka mali žiadať o taký výsledok vyšetrovania, že na majiteľa Váhostavu Juraja Širokého ani na jeho syna nepadne tieň podozrenia a nebudú obvinení," informujú Aktuality.

„Pán Bödör mi dal obálku. Zistil som, že sa tam nachádzajú peniaze vo výške 20-tisíc eur. Tie som si zobral a nevrátil som ich,“ vypovedal Slobodník. Priznal aj mesačný paušál vo výške 10 000 eur od Františka Böhma za "daňové priepustky". Podnikateľ totiž neplatil spotrebné dane z obchodov s pohonnými látkami. Slobodník tiež priznal, že sa nechal podplatiť sumou 200 tisíc eur za to, že nebude vykonaná domová prehliadka u majiteľov firmy Jopi Trade.

Úplní dementi


„Pokiaľ sa niečo nespravilo tak, ako bola predstava Bödöra a Gašpara, mnohokrát došlo k slovnej výmene a nenazývam to nadávkami - proste, že je niekto neschopný,“ uviedol Slobodník.

Kajúcnik Böhm si za svedectvo proti gen. Lučanskému mohol užívať slobodu a nakradnuté majetky
Svedok Böhm, ktorý vypovedal o údajnej korupcii Milana Lučanského a ďalších obvinených v kauze Judáš sa zastrelil. Právny zástupca rodiny Lučanských, bývalý sudca a v súčasnosti europoslanec Miroslav Radačovský na margo toho vahlásil: „Bol tzv.... Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Gabriel Matta


Dvojica Gašpar a Bödör sa podľa Slobodníkovej výpovede neraz pohádala s ďalším kajúcnikom - šéfom daňových kriminalistov Ľudovítom Makóom. Táto dvojica údajne Slobodníkovi vyčítala aj to, že policajné sily zadržali takzvaného dépéháčkara Michala Vidu. „Som bol doslova prezidentom sfúknutý, ako to, že mu také veci nehlásim, že neviem, čo sa robí na mojej jednotke, že podriadení ma neinformujú,“ uviedol Slobodník.

Vida mal byť zapletený aj v prípade podnikateľa Ondreja Janíčka, ktorý obviňoval štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú. „Pán Gašpar mi povedal, že vy ste úplní dementi, zadržíte človeka, ktorý vypovedá v prospech Jankovskej,“ vypovedal Slobodník.

Fico: Po tomto rozhodnutí s vakcínou Sputnik V táto Matovičova vláda definitívne končí
19 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik