Do funkcií stále nastupujú "naši ľudia". Nerozhoduje "kádrový posudok", ale "životný príbeh", hovorí Chmelár
17 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Predstavitelia súčasnej vlády pred voľbami sľubovali, že do riadiacich funkcií nastúpia odborníci. Politický analytik Eduard Chmelár však vo svojom statuse naznačuje niečo úplne iné.


Politický a mediálny analytik, ale aj historik a publicista Eduard Chmelár je presvedčený, že na dôležité riadiace funkcie v našom štáte vôbec nenastupujú odborníci, ale opäť „naši ľudia“. Celkom jasne to vyjadril vo svojom statuse, ktorý umiestnil aj na verejnú sieť.
Je najvyšší čas, aby sme sa prestali zabávať na jednom choromyseľnom premiérovi

„Podľa ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej predsedom novozriadeného Najvyššieho správneho súdu nemusí byť odborník na správne právo, kľúčový je vraj jeho životný príbeh... A špeciálnym prokurátorom nemusí byť prokurátor. A riaditeľom ústavu srdcových chorôb nemusí byť kardiológ. A šéfom ústavu detských chorôb nemusí byť pediater... Už rok sme svedkami neuveriteľného amaterizmu a hochštaplerstva v riadení štátu, ktorý priviedol systém „našich ľudí“ až do absurdnosti, začína svoj status Chmelár, ktorý ďalej píše, že za minulého režimu sa tomu hovorilo „kádrový posudok“, kým dnes sa tomu hovorí „životný príbeh“.



„Predstava, že vysokošpecializované odborné pracoviská môžete spravovať ako rodinný podnik, že špičkové nemocnice môžete riadiť ako hutnícku fabriku alebo lesný závod, sú ohrozením základných funkcií štátu. Je najvyšší čas, aby sme sa prestali zabávať na jednom choromyseľnom premiérovi a jeho nekompetentných pážatách a aby sme začali riešiť úlohu premiéra, prezidenta a ďalších ústavných činiteľov v tomto štáte. Lebo takto sa vládnuť dlhodobo a bez fatálnych následkov jednoducho nedá,“ končí svoj status Eduard Chmelár.

Chmelár: Za nikoho som sa nehanbil tak, ako za toto čudo, ktoré sa nazýva premiérom
Za Matovičovo extempore v Elyzejskom paláci sa na premiéra zniesla spŕška kritiky. Nešetril ňou ani politický analytik Eduard Chmelár. Ten to dokonca na svojom facebooku nazval medzinárodnou blamážou. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Michal Filek