„Beriem si na triko, či tento pokus vyjde,” hovoril premiér Matovič pred celoplošnými testovaniami. Nuž, nevyšiel.
17 | 02 | 2021 I Petra Demková

Na stránke Nekŕmte nás odpadom sa objavil komentár, ktorý pripomína staršie, bombastické výroky premiéra o celoplošnom testovaní. „Máme v rukách doslova atómovú zbraň!” hovoril. „Týmto projektom dosiahneme výrazne, výrazne lepšie výsledky,” bol ďalší z výrokov. Dnes, keď už poznáme výsledok, vyznievajú prognózy Matoviča prinajmenšom absurdne.


Stránka „Nekŕmte nás odpadom“ pravidelne zásobuje čitateľov Facebooku zaujímavými komentármi či glosami prispievateľov. Anonymný autor príspevku si tentokrát posvietil na staršie, dnes už absurdne znejúce komentáre premiéra o celoplošnom testovaní. Nečudo, že Igor Matovič už niekoľko týždňov nepredstúpil pred kamery. Asi nemá odvahu byť so svojimi analýzami a prognózami konfrontovaný.

Matovič a Krajčí, je čas aby ste odišli z vašich funkcií! Vyzýva oboch už aj široká verejnosť
Proti premiérovi Matovičovi sa dvíha čím ďalej tým väčšia vlna odporu a na odchod z funkcie ho žiada stále viac ľudí. Na odchod však už ľudia vyzývajú aj ministra zdravotníctva Krajčího. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Na Slovensku dnes umiera najviac ľudí na Covid-19 na milión obyvateľov zo všetkých krajín sveta. Pritom ešte pred troma mesiacmi sme boli premiant, s najnižším počtom obetí. Ako sa to stalo? Nuž pripomeniem Vám kľúčové okamihy,“ začína komentár na Facebooku.

Pokračuje výrokmi premiéra Igora Matoviča o plošnom testovaní AG testami:

“Máme v rukách doslova atómovú zbraň.”

“Ak každý Slovensku daruje polhodinu jeden víkend a polhodinu druhý víkend, tak sa lockdownu krásne vyhneme a Vianoce môžeme prežívať v pokoji.”

“Keď nejaký odborník teraz povie, že Slovensko teraz potrebuje masívne očkovanie a nie masívne testovanie, tak to je pre mňa hlupák a nie odborník.”

“Týmto projektom dosiahneme výrazne, výrazne lepšie výsledky.”

“Beriem si na triko, či tento pokus vyjde.”

„Nuž nevyšlo,“ hodnotí autor. „Sme najhorší na svete a to za extrémne krátky čas. Som presvedčený, že premiér by mal dodržať slovo a odísť. A nielen to. Som presvedčený, že by sa mali orgány činné v trestnom konaní pozrieť aj nato, či takýmto konaním neprišlo k verejnému ohrozeniu obyvateľstva. Veď zomrelo viac ako 6000 ľudí! Len za posledný týždeň to bolo viac obetí, ako od marca do októbra. Projekt Igora Matoviča zlyhal a cena je príliš vysoká,“ končí sa komentár na stránke „Nekŕmte nás odpadom“.

"Igor, hlbšie sa už klesnúť nedá! Toto vám ľudia nikdy nezabudnú,“ odkazuje premiérovi Šutaj Eštok
Posledné miesto Slovenska v štatistike úmrtí je desivá bilancia, na ktorú reaguje aj poslanec Matúš Šutaj Eštok. Vo videu sa dokonca premiérovi za to, že ho podcenil, ospravedlňuje. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik