"Pán Vašečka nemá rád slobodné a silné ženy s vlastným názorom," myslí si Janka Bittó Cigániková
17 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Poslankyňa SaS a predsedníčka zdravotníckeho výboru parlamentu Janka Bittó Cigániková v týchto dňoch čelí útokom Richarda Vašečku (OĽANO), podľa ktorého ju treba na najbližšej schôdzi odvolať z funkcie šéfky výboru Národnej rady. Dopustila sa totiž kritiky ministra zdravotníctva Krajčího.


Podľa portálu parlamentnelisty.sk, ktorý citoval Vašečku sa Cigániková "vysmieva všetkým koaličným dohodám (nehlasovala ani za Programové vyhlásenie vlády) a jej komunikácia je na úrovni zlomyseľného a ignorantského človeka."

"Mrzí ma ideológia pána Vašečku, ktorý je radikálny zástanca úplného zákazu interrupcií a ktorý pred pár rokmi hlasoval za 12 ročný trest pre ženy, ktoré absolvujú umelé oplodnenie. Pán Vašečka nemá rád slobodné a silné ženy s vlastným názorom a preto ma neprekvapuje, že proti takýmto ženám bojuje nie len mimo parlamentu ale aj v ňom. Je pokrytecké, že hovorí o porušovaní pravidiel a pritom jednoznačne takýmto návrhom porušuje koaličnú zmluvu." Povedala pre parlamentnelisty.sk v tejto súvislosti Janka Bittó Cigániková.

Charaktery sa odhaľujú. Bittó Cigániková: Odísť zo SaS? Len som stála vedľa kolegyne!
Krízové situácie odhaľujú charaktery ľudí. Poslankyňa Janka Bittó Cigániková sa ukázala v celej kráse. Na odkazy, že by mala spolu s Luciou Ďuriš Nicholsonovou odísť zo SaS, reaguje ako škôlkarka: „Iba som stála vedľa kolegyne v nevhodný... Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Petra Demková


Dodala, že jej súčasná kritika "spočívala najmä v tom, že v čase najväčšieho počtu mŕtvych na koronavírus tu riešime opäť interrupcie a kultúrne vojny."

Parlamentnelisty.sk spomínajú Vašečkovo tvrdenie, že si Cigániková strelila "gól do vlastnej brány, lebo Krajčího kritizuje za opatrenie, ktoré v roku 2019 SaS podporila…" Predsedníčka zdravotníckeho výboru parlamentu na to pre citovaný portál reagovala: "To vôbec nie je pravda. V roku 2019 Marek Krajčí prišiel s tým, že ženy, ktoré chcú absolvovať utajené tehotenstvo a následne dať dieťa na adopciu, tak to neurobia a radšej idú na interrupciu, aby nemuseli okoliu nič vysvetľovať. Pán Krajčí navrhoval, aby takáto žena s utajeným pôrodom mala nárok byť práceneschopná a mohla sa pred okolím na ten čas takpovediac skryť pred okolím."

S tým SaS súhlasila. "Súčasťou tohto návrhu ale boli aj iné veci, s ktorými som už nesúhlasila." Dodala pre parlamentnelisty.sk Janka Bittó Cigániková.

Bittó Cigániková: Na západe je záujem o očkovanie väčší, je to vedomostnou úrovňou obyvateľstva
Janka Bittó Cigániková v rozhovore pre Hospodárske noviny, kde jej protipólom v diskusii bol Richard Raši, kritizovala postup vlády pri nákupe vakcín, aj spôsob akým sa vedie kampaň za očkovanie. Na východe Slovenska je záujem o vakcínu nižší a... Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Petra Demková