Škoda predstavuje prvý veľký elektromobil Enyaq Sportline
16 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Prvý veľký elektromobil od Škody prichádza v športovo strihanom variante sportline, dostupná bude v troch verziách pohonu, informuje portál Novinky.cz.




Kým Enyaq RS s výkonom 225 kW bol ako športová verzia ohlásený už pri minuloročnej premiére, ale nikto tento variant ešte nevidel, variant sportline sa ukazuje na prvých snímkach.





Už tradične ide len o vizuálny paket. Podobne ako napríklad u aktuálneho Superbu sa líši lesklo čiernou maskou, v rovnakom odtieni sú vyvedené aj nápisy či lemovanie bočných okien, strešný nosič a difúzor. Spodné lišty, ktoré inokedy evokujú spojitosť s crossovermi a SUV, sú v tomto prípade lakované vo farbe karosérie.




Interiéru dominuje čierna na strope, palubnej doske aj špeciálnych sedadlách s integrovanými opierkami hlavy. Kontrastom je sivé prešívanie či hliníkový vzhľad pedálov. Dekor palubnej dosky je pseudo-karbónový.


V ponuke budú rovnako ako u klasického Enyaqu tri varianty pohonu. Verzia iV 60 má elektromotor s výkonom 132 kW umiestnený na zadnej náprave. Batéria, ktorá má kapacitu 62 kWh (respektíve použiteľných 58 kWh), zvládne viac ako 400 km na jedno dobitie, podľa režimu WLTP. Variant iV 80 má silnejší batériu s kapacitou 82 kWh (77 kWh) a udávaný dojazd 520 km v režime WLTP. Elektromotor opäť na zadnej náprave má výkon 150 kW. Rovnakú batériu využíva aj verzia 80x s výkonom 195 kW a maximálnym krútiacim momentom 425 Nm. Táto verzia má však dva elektromotory a pohon všetkých kolies. Dojazd je 500 km v režime WLTP.


AUTO - MOTO: Automobilka Škoda je o krok bližšie k realite! Elektrické SUV sa blíži, máme predstavu ako sa bude volať
Pripravované elektrické SUV z dielne Škoda bude vychádzať zo štúdie Vision iV. Sériový model dostane špecifické označenie. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Ján Prokop