Draxler: Sme prví na svete v denných úmrtiach na covid, za to jednoducho niekto bude musieť pykať
16 | 02 | 2021 I sefredaktor

Juraja Draxlera fascinuje, že si niektorí členovia vlády myslia, že nebudú trestnoprávne stíhaní za zmarené životy. "Maximálne sa to hodí na Matoviča. Lenže on nie je jediný zodpovedný," napísal exminister školstva v statuse na FB.




"Aj pri technikovi na družstve, ktorý neskontroluje vedenie a to niekoho zabije, sa musí prešetriť, do akej miery išlo aj o jeho nedbanlivosť. A je jedno, že mu predseda kričal, že to stačí neskôr a treba sa venovať niečomu inému," konštatuje Draxler.




Možno si aj myslia, pokračuje exminister, že vyviaznu vďaka chaosu, ktorý vytvorili, kde sa dokonca nevedú na dôležitých rokovaniach zápisnice a tak sa potom členovia štábov cez médiá hádajú, kto za čo hlasoval.




"Lenže sme prví na svete v denných úmrtiach na covid  a, ako uisťujú odborníci, situácia je taká, že do niekoľkých týždňov zmažeme aj náskok z pomalšieho nástupu 2. vlny a budeme vo svetovej "špičke" aj vo vôbec celkových úmrtiach v pomere k obyvateľstvu. Za toto jednoducho niekto bude musieť pykať," uzatvára J.Draxler.