V Pakistane začali námorné cvičenia AMAN-2021, na ktorých sa zúčastní Rusko a niekoľko krajín NATO (VIDEO)
15 | 02 | 2021 I Marek Molnár

V Arabskom mori pri pobreží Pakistanu sa začali námorné cvičenia AMAN-2021. Zúčastní sa na nich viac ako 40 krajín vrátane Ruska, Číny a niekoľkých krajín NATO, informuje portál RT.


V pondelok sa začali dvojdňové námorné cvičenia, na ktorých sa okrem pakistanského námorníctva zúčastnia aj plavidlá Ruska, Číny a ďalších krajín.

Cieľom cvičení je posilnenie spolupráce medzi námornými silami rôznych národov aj výmena skúseností v boji proti pirátstvu na vodných trasách.



Cvičenia AMAN každé dva roky organizuje Pakistan, ktorý združuje národy z celého sveta.

"Cvičenie je o prekonávaní rozdielov a umožnení spoločného pôsobenia pri sledovaní spoločných cieľov," uviedol pred cvičením kontradmirál Naveed Ashraf, veliteľ pakistanskej flotily.

Tento rok bolo na cvičenie pozvaných viac ako 40 krajín vrátane Číny, Ruska a niekoľkých krajín NATO, ako sú USA, Spojené kráľovstvo a Turecko.

Väčšina pozvaných sa však neprišla s bojovými plavidlami, namiesto toho vyslali vojenských pozorovateľov.

Ruské námorníctvo zastupuje čiernomorská flotila vrátane fregaty admirála Grigoroviča a hliadkovacieho plavidla Dmitrija Rogačova.

U desiatok ľudí sa po podaní vakcíny proti Covid-19 vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi
U najmenej 36 ľudí, ktorí boli zaočkovaní vakcínou od spoločností Pfizer a Moderna v USA, sa podľa správ vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi. Jeden pacient zomrel a lekári nemôžu vylúčiť, že za tým nestojí vakcína, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár