Spory v koalícii: Poslanec Sme rodina Borguľa má problém podporiť predĺženie núdzového stavu
15 | 02 | 2021 I editor01hd
Martin Borguľa je po Patrickovi Linhartovi druhým poslancom koaličnej Sme rodina, kto má problém podporiť vládou predĺžený núdzový stav. Istý nie je ani hlas poslanca OĽANO Martina Čepčeka, informuje portál 1.pluska.sk.

„Už počas januárovej schôdze som vládu vyzval, aby ponúkla návrhy zákonov, ktoré by sa týkali dôvodov, pre ktoré sa má núdzový stav predĺžiť,“ vysvetlil Borguľa.

Poslanec varuje, že núdzový stav sa viaže na viaceré iné aspekty, ktoré môžu v konečnom dôsledku dopomôcť nelegálnej činnosti. Predlžovanie núdzového stavu kritizoval ešte na januárovej schôdzi, pripomína 1.pluska.sk.

„Zavedenie núdzového stavu znamená aj obmedzenie základných práv a slobôd ľudí. Okrem práva zhromažďovania sú počas núdzového stavu napríklad aj enormne zvýšené trestné sadzby. Ale na čo by som chcel zvlášť upozorniť (pretože sa o tom asi príliš nevie a vôbec sa o tom nehovorí, je záležitosť týkajúca sa platieb v hotovosti - v čase núdzového stavu a mimoriadnej situácie je možné odovzdávať a prijímať hotovosť aj nad zákonom stanovený limit," napísal v januári na sociálnej sieti Borguľa.

Nevie, či podporí návrh na predĺženie núdzového stavu. „Sám neviem, ako sa počas najbližšieho hlasovania rozhodnem,“ povedal. Dodal, že vláda s jeho námietkami ohľadom zmien legislatívy nespravila nič.

Pluska tiež informuje, že ani poslanec koaličnej OĽANO Martin Čepček ešte nevie, či podporí predĺženie núdzového stavu.

 

Vláda nás chce opäť kontrolovať cez mobily
15 | 02 | 2021 | sefredaktor