Poslankyne mu to vytmavili: namiesto obetí kovidu sú pre Krajčího sú kľúčovým problémom interupcie
15 | 02 | 2021 I sefredaktor
Krok ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktorý rozhodol o spoplatnení interupcií pre ženy po štyridsiatke, spojil poslankyne z koalície i opozície a vyústil do výzvy na ministrovu abdikáciu. "Toto sú riešenia? Pán minister by sa konečne mal prestať venovať vnucovaniu svojho náboženského presvedčenia celému Slovensku a začať sa venovať riešeniu problémov s Covidom," napísala v statuse na FBkoaličná poslankyňa Jana Bittó Cigániková  (SaS).







"Minister Krajči stráca zmysel pre realitu. V čase keď Slovensko okupuje prvú priečku v počte úmrti na svete, on rieši ideologický problém a chce ženám nad 40 rokov prikázať, aby si platili za prípadnú interrupciu," reagovala opozičná poslankyňa Denisa Saková (Hlas -SD) v statuse na FB.




"Opäť namiesto vecných riešení, pokračuje ktoré potrebujú ľudia na Slovensku, nás vťahujú do nezmyselného konfliktu. Čo môže na to povedať človek, ktorému krachuje prevádzka, rodičia ktorým nestačí OČR, samospráva ktorá je vyčerpaná či zdravotník idúci na hranice svojich ľudských možností?"








Tento ideologický spor, pripomína Saková, sa už raz rozhorel v parlamente a vtedy som jasne povedala: súčasná právna úprava je dostatočná a zohľadňuje tichý konsenzus v spoločnosti.


"Skončite s konfliktami, hľadajte riešenia, alebo odíďte. Referendum je zrejme jediná cesta ako vrátiť na Slovensko zdravý rozum!" uzatvára D.Saková.