Exminister Draxler organizuje celonárodný Deň hnevu, protest by sa mal uskutočniť 24.februára
15 | 02 | 2021 I sefredaktor
Exminister školstva Juraj Draxlerorganizuje celonárodný protest proti vláde premiéra Matoviča. Akcia, ktorá nemá mať charakter zhromaždenia, sa má uskutočniť 24.februára pod názvom Deň hnevu.

Dátum 24.február bol podľa Draxlera zvolený preto, "aby sa to dôkladne pripravilo a aby nás v ten deň bolo všetkých veľmi silno počuť."  Organizátori protestu budú zverejňovať inštruktážne videá, aby každý vedel ako sa môže zapojiť. "A rozhodne sa nenecháme zastrašiť", zdôrazňuje exminister.

Draxler avizoval menšie protestné aktivity aj na tento týždeň, aby sa vykryštalizovala definitívna forma protestu. Podľa exministra došlo k niekoľkým pokusom o zastrašenie organizátorov. Draxler bol na polícii, kde mal vypovedať k pripravovaným protestom. Draxler podáva v tejto súvislosti podnet na policajnú inšpekciu.



"Máme tu lockdown, ktorý sa prakticky nevynucuje Akonáhle však niekto povie, že vo svojej obci odmieta pokračovať v testovaní, alebo chce zbierať podpisy za referendum, alebo že chce organizovať protest, (aj keď som upozornil, že to nebude protest zhromažďovaním sa), začnú sa vyhrážať kriminálom, v mojom prípade až niekoľkými rokmi basy," zdôraznil Draxler.

"Tito vyhrážky nezaznievajú za porušovanie protipandemických predpisov, ale len keď niekto chce obraňovať ľudské práva," podčiarkuje exminister, ktorý pripravuje list adresovaný Rade Európy, kde chce detailne opisovať ako Matovičova vláda porušuje ľudské práva. "Za normálnych okolností by som neťahal naše problémy do zahraničia, ale povedzme si úprimne, náš premiér robí našej krajine hanbu kade chodí, takže v tom imidži už nie je veľmi čo zhoršiť," konštatuje Draxler.

"Igor, teba už prakticky nikto nemá rád. Nenávidia ťa vlastní úradníci, pretože tí lepšie ako obyčajní ľudia vedia, aký chaos ty a tvoji verní v riadení štátu vytvárate. Slovensko by mohlo byť krásnou rozkvitnutou krajinou, ale potrebuje oveľa lepšiu vládu a tú rozhodne vybojujeme," uzatvára Draxler,