Dvanásťročný chlapec, ktorý postrelil zlodeja pri pokuse o lúpež: Všetkých by nás pozabíjal
15 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Dvanásťročný chlapec bol pochválený za rýchle konanie, keď postrelil votrelca, ktorý sa dostal do jeho domu v Severnej Karolíne a vystrelil na starú mamu. Polícia uviedla, že chlapec konal v sebaobrane a nehrozí mu žiadne obvinenie, informuje portál RT.


Incident sa odohral v meste Goldsboro v Severnej Karolíne v sobotu. V skorých ranných hodinách dvaja votrelci v maskách vtrhli do domu. Podozriví požadovali peniaze, potom jeden z nich vytiahol zbraň a strelil 73-ročnú Lindu Ellisovú do nohy.

Nie je jasné, čo prinútilo jedného z útočníkov stlačiť spúšť. Ellisovej syn Randolph Bunn, ktorý zjavne nechtiac vpustil mužov dovnútra, pre miestne médiá uviedol, že sa streľba uskutočnila v kuchyni.

"Mňa zhodil na zem, neviem, prečo ju postrelili," povedal Bunn.



Počas lúpeže podozriví zjavne stratili z dohľadu ďalšieho člena rodiny - vnuka ženy, 12 ročného chlapca.

To sa ukázalo ako fatálna chyba, pretože chlapec v sebaobrane vystrelil na zlodeja a prinútil oboch lupičov k úteku.

Bunn tvrdil, že včasný zásah chlapca zachránil život jeho aj babičky. “Votrelec postrelil moju babičku. Zabil by nás všetkých,“ uviedol odvážny chlapec.

Polícia zlodeja neskôr vypátrala neďaleko miesta činu. Ellis aj zranený útočník boli prevezení do nemocnice. Kým babička je v stabilizovanom stave a lieči si zranenia, ktoré neohrozujú jej život, zlodej na následky postrelenia zomrel.

U desiatok ľudí sa po podaní vakcíny proti Covid-19 vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi
U najmenej 36 ľudí, ktorí boli zaočkovaní vakcínou od spoločností Pfizer a Moderna v USA, sa podľa správ vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi. Jeden pacient zomrel a lekári nemôžu vylúčiť, že za tým nestojí vakcína, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár