Starostovia na Liptove berú veci do vlastných rúk. Testovanie nič nerieši!
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Premiér Matovič pred pár dňami ohlásil, že vláda rozdávať respirátory FFP2 nebude. Viaceré obce a mestá sa teda rozhodli konať a svojim občanom pomôcť samé.


Na Slovensku je už veľa miest a obcí, ktoré sa rozhodli rozdávať zdarma svojím občanom respirátory FFP2, v obci Liptovské Revúce však za mierny poplatok doprajú svojim obyvateľom ešte viac. Informuje o tom v statuse na sociálnej sieti starostka obce Jana Šimová.

V obci Liptovské Revúce sa podľa nej cez tento víkend netestuje. „Pre ohrozenejšie skupiny našich obyvateľov (ľudia nad 65rokov) sme dnes objednali balíček pomoci, ktorý bude obsahovať 2 ks respirátorov FFP2, 5 ks jednorazových rúšok a vitamíny,“ informuje v statuse starostka, ktorá sa rozhodla aj takto využiť prostriedky zo štátneho rozpočtu na boj proti pandémii.



„My, starostovia niektorých ružomberských obcí, prichádzame s touto pomocou, dúfam, že aj kompetentnejší v našej spoločnosti pochopia dôležitosť zlepšenia imunity. Prechádzka do prírody na čerstvom vzduchu bez rúška, vitamíny, ovocie, zelenina, cvičenie a dodržiavanie hygieny je účinnejšia zbraň proti pandémii ako celoplošné testovanie obyvateľstva. Cena tohto balíčka je 3,8 eura. Dá sa to aj za menej ako 5 eur,“ končí svoj status Jana Šimová.

Starostovia sa na rozdiel od vlády postarajú, začnú rozdávať respirátory ohrozeným zadarmo
Slovenské mestá nebudú čakať na vládu, zadarmo svojim obyvateľom rozdajú ochranné respirátory. Samosprávy prevzali iniciatívu. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Ivan Brožík