"Koľko čudných „samovrážd“ ešte Slovensko čaká?" pýta sa Ľuboš Blaha. Pripomína to praktiky gestapa
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Samovražda „kajúcnika“ Františka Böhma rozvírila aj vody na politickej scéne. Vyjadril sa k nej i poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha, ktorý to vo svojom statuse skonfrontoval so smrťou Milana Lučanského.


František Böhm patril medzi kľúčových svedkov vyšetrovateľov z NAKA v usvedčovaní policajných špičiek z korupcie, medzi ktorých patril aj exprezident policajného zboru generál Lučanský. A práve na neho a Böhma zameral svoj status Ľuboš Blaha, ktorý ho zverejnil aj na sociálnej sieti.
Zahladzuje smrťou Böhma niekto hore stopy z vykonštruovaného obvinenia?

Ľuboš Blaha hneď v úvode píše, že si niekedy pripadá ako v nejakom béčkovom mafiánskom filme. „Zločinec, ktorý si vymyslel krivé obvinenia na Milana Lučanského, spáchal samovraždu. Čo sa to preboha na Slovensku deje?!“ pýta sa smerácky poslanec, podľa ktorého bol František Böhm typický Matovičov „kajúcnik“.

„Podľahne gestapáckemu tlaku a očierni všetkých naokolo, aby „nemusel srať krv ako Lajo Makó“. Na oplátku dostane slobodu a užíva si svoj majetok,“ píše ďalej. Milan Lučanský, kým ešte žil, žiadal konfrontáciu práve aj s Böhmom. „Nedočkal sa. Potkol sa o papuču, samovylupoval si oko, povymetali s ním všetky cely v krajine a nakoniec ho našli mŕtveho na cele...

Kľúčový svedok v jeho prípade sa takisto našiel mŕtvy. Pár týždňov po Milanovi Lučanskom. Povedzte - ako vám to pripadá? Zahladzuje niekto hore stopy z vykonštruovaného obvinenia, kvôli ktorému zomrel hrdina? Museli byť obaja umlčaní?“ rozvíja Blaha konšpiračnú teóriu o smrti oboch mužov.



„Nevieme, prečo spáchal František Böhm samovraždu. Výčitky svedomia? Vyhrážky prepadnutia majetku? Vyhrážky voči rodine? Psychické trýznenie? Nevieme, kto ho prinútil ku krivému svedectvu... František Böhm si zobral svoje tajomstvá do hrobu. A niekomu to veľmi vyhovuje,“ konštatuje po spŕške otázok Ľuboš Blaha, podľa ktorého ale je jedno isté: „Celé to tu pripomína praktiky gestapa. Ľudia vo väzbe páchajú údajné samovraždy, držia ich tam ako prašivých psov a keď ich niektorých pustia z cely, tak vyzerajú akoby vyšli z koncentračného tábora. A nie, toto nie je Nemecko 1941, ale Slovensko 2021.“ Generál Milan Lučanský bol podľa Blahu dohnaný k smrti a ten, koho využili na to, aby ho do väzby strčili, už takisto nežije.

Blaha: Dnes by mal generál Lučanský narodeniny. Nedožil sa ich, pretože Matovič rozpútal teror
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti usvedčil ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho z priznania sa k tomu, že plošné testovanie vedie vyššiemu počtu nakazených. Pripomenul, že dnes by mal generál Lučanský... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Matovičovi sa situácia vymyká z rúk a rozpútal tu jatky ako na bitúnku

„Sú ale v ohrození aj ďalší? Koľko čudných „samovrážd“ ešte Slovensko čaká?“ pýta sa ďalej poslanec za Smer-SD. „Matovičovi sa situácia vymyká z rúk. Rozpútal tu „jatky“ ako na bitúnku,“ konštatuje Blaha, podľa ktorého František Böhm môže za smrť Milana Lučanského. „Hrdinu, ktorý nasadzoval svoj život za to, aby Slovensko zbavil mafie. Nevinného otca rodiny. Dobrého človeka... Možno si niekto povie - karma. Mňa však ďaleko viac trápi, čo sa to na Slovensku deje: keby vládu riadila mafia, nevyzeralo by to inak. Zastavme ich, bratia!“ končí slovami z hymny svoj status Ľuboš Blaha.

Prichádza doba temna, píše Blaha. "Budú zastrašovať, likvidovať, zatvárať"
"Ak náhodou nechceš preberať primitívnu americkú propagandu a kopať do Ruska, si dezinformátor. Budú ťa zastrašovať, likvidovať, zatvárať. Pozor, tu končí každá sranda," píše v najnovšom statuse na facebooku Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Michal Filek