Prokurátor Jozef Čentéš má ťažký priebeh COVID-19. Je v kritickom stave!
11 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Známy prokurátor Jozef Čentéš má koronavírus a s ťažkým stavom bojuje v nemocnici o život. Je napojený na pľúcnu ventiláciu.


Jozef Čentéš leží s ťažkým priebehom v kritickom stave na oddelení v nemocnici v bratislavskom Ružinove a o svoj život bojuje už niekoľko dní. Prokurátor je podľa portálu topky.sk napojený na pľúcnu ventiláciu, píše portál tvnoviny.sk.

Čentéš bol so silným zápalom pľúc v Nemocnici sv. Michala, kde sa jeho stav zhoršil, a tak ho museli previezť do Ružinova. Ochorenie COVID-19 má uňho vraj mimoriadne ťažký priebeh. Jozefa Čentéša si ľudia pamätajú najmä ako poslancami zvoleného kandidáta na generálneho prokurátora počas vlády Ivety Radičovej.

Prezident Ivan Gašparovič ho vtedy odmietol vymenovať do funkcie, a preto sa generálnym prokurátorom nikdy nestal. Ústavný súd neskôr uznal, že Gašparovič porušil právo a Čentéšovi prisúdil 60-tisíceurové odškodné. O post generálneho prokurátora sa pokúšal opäť vlani, no neuspel. Stal sa ním Maroš Žilinka.

Kandidatúru prijmem, keď budem cítiť podporu rady prokurátorov, tvrdí Čentéš
Zástupca riaditeľa trestného odboru Generálnej prokuratúry SR a vysokoškolský pedagóg Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Jozef Čentéš je stále pripravený kandidovať na funkciu generálneho prokurátora SR. Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | TASR