Na dovolenke počas lockdownu: Aj kvôli Sulíkovi a Ficovi zaviedlo bratislavské letisko nové lety
11 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Napriek tomu, že sú politickí oponenti, majú niečo spoločné. Kvôli bývalému premiérovi Robertovi Ficovi a predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi totiž letisko v Bratislave zriadilo nové lety do Dubaja a Dominikánskej republiky, píše Plus 7 dní.


Napriek tomu, že "bežný ľud" musí dodržiavať prísne protipandemické nariadenia, Fico a Sulík sa rozhodli vycestovať do rozprávkových krajín za teplom, čím akoby dráždili Slovákov v lockdowne. Prvý menovaný na nedávnej tlačovej konferencii uviedol, že all inclusive dovolenka v Dominikánskej republike ho stála 1000 eur. Tam sa údajne rozhodol odcestovať s bývalým ministrom financií Ladislavom Kamenickým.

Predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík sa rozhodol pre Spojené arabské emiráty, kde spojil pracovnú cestu s rodinnou dovolenkou. Práci sa však veľmi nevenoval. Premiér Igor Matovič sa totiž na neho sťažoval, že sa nezúčastnil ani jedného vládneho online zasadnutia, čo Sulík odôvodnil tým, že v Dubaji, nemal prístup na internet.

Gröhling zrušil 300 miliónov na vedu a prihral ich straníckemu šéfovi Sulíkovi do rezortu
11 | 02 | 2021 | sefredaktor


Opoziční politici inšpirovali mnoho Slovákov, ktorí začali túžiť po dovolenke v týchto dvoch krajinách, a letecké spoločnosti sa im rozhodli vyjsť v ústrety. „Veľkou novinkou počas zimnej sezóny sú na bratislavskom letisku priame charterové lety bez medzipristátia do letoviska Punta Cana v Dominikánskej republike. Na objednávku cestovných kancelárií ich bude od 12. februára do 24. marca zabezpečovať z bratislavského letiska nový dopravca. Od februára sa obnovia lety aj do Dubaja,“ informovalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR minulý týždeň.

Záujem o obe krajiny potvrdila pre Plus 7 dní aj riaditeľka marketingového oddelenia cestovnej kancelárie Satur. „Môžeme potvrdiť, že dopyt po dovolenkách v Dubaji a Dominikánskej republike je za posledné dva mesiace veľký,“ uviedla Jana Zedniková. „Je však spôsobený najmä tým, že obe krajiny patria do úzkeho okruhu exotických destinácií, ktoré sa pre cestovanie považujú za bezpečné, majú garantované teplé počasie a podmienky na vstup do krajiny sú buď bez potreby PCR testu, alebo sú podmienky na vstup do krajiny ľahko splniteľné,“ vysvetlila na záver.

Fico podáva trestné oznámenie na Slovenskú poštu za marenie referenda
Opozičná strana Smer-SD na čele s Róbertom Ficom podáva na Slovenskú poštu trestné oznámenie. Podozrieva ju zo spáchania trestného činu marenia referenda, informuje Plus 7 dní. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Timotej Dudka