Twitter tvrdí, že Trumpovi účet už neobnovia
10 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi sa jeho účet na Twitteri už nikdy neobnoví, a to ani v prípade, že sa o svoju funkciu bude uchádzať znova v roku 2024 a zvíťazí, uviedol pre CNBC finančný riaditeľ spoločnosti Ned Segal, informuje portál RT.


„Ak ste odstránení z platformy, ste odstránení z platformy,“ uviedol Segal v stredu pre CNBC a dodal, že zákazy sú trvalé. „Či už ste komentátorom, finančným riaditeľom, alebo ste bývalým alebo súčasným verejným činiteľom,“ ďalej poznamenal.



"Naše zásady neumožňujú obnovenie účtov," uviedol Segal.

Trump dostal na Twitter a na množstvo ďalších platforiem sociálnych médií v januári ban po tom, ako vystúpil s davom priaznivcov vo Washingtone, ktorí sa ďalej násilne dostali do amerického Kapitolu. Trump povedal svojim priaznivcom, aby protestovali „pokojne a vlastenecky“, ale Twitter sa urazil za pár príspevkov, ktoré zverejnil o dva dni neskôr a v ktorých ocenil „amerických vlastencov, ktorí zaňho hlasovali“.

Výrobca Kalašnikova predstavil inteligentnú brokovnicu, ktorá vytvorí videozáznam zo streľby (VIDEO)
Vďaka digitálnym chladničkám a autám pripojeným k internetu sú spotrebiče čoraz inteligentnejšie. Vďaka ruskému výrobcovi zbraní nie je výnimkou ani nová brokovnica, informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Podľa Twitteru tieto tweety „s vysokou pravdepodobnosťou povzbudili a inšpirovali ľudí k replikácii trestných činov, ku ktorým došlo v USA“ a Trumpov účet bol pozastavený „z dôvodu rizika ďalšieho podnecovania násilia“.

Pozastavenie kritizovali priaznivci bývalého prezidenta a zástancovia slobody prejavu.

České médiá: Danko ďakuje Matovičovi za otvorený prístup k ruskej vakcíne
Slovenská národná strana (SNS) na Facebooku informovala, že Slovensko urobilo veľký krok vpred, pokiaľ ide o vakcíny proti Covid-19, keďže sa začali rokovania s Ruskom o dodávke jej vakcín Sputnik V, píše český portál Sputnik. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár