Matovič: Starostom, ktorí nerešpektujú rozhodnutia vlády, hrozí kriminál
10 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Z bývalých kamarátov sú dnes dvaja, zdá sa, nezmieriteľní kohúti. Svedčia o tom aj ich posledné vyjadrenia v médiách, ktoré vyslovili na adresu toho druhého.


Richard Sulík leží v žalúdku Igorovi Matovičovi už dlhšie, ale premiér ministra hospodárstva napriek jeho revolte pre súčasnú situáciu s novým koronavírusom odvolávať nemieni. Priznal to aj televíznej diskusnej relácii na TA3, kde uviedol, že na vyvodenie zodpovednosti bude čas do budúcna, informuje portál topky.sk.
Púšťať teraz deti do škôl nepovažuje premiér za dobré rozhodnutie

Premiér si opäť neodpustil invektívy a narážky na to, že Richard Sulík môže za tisícky obetí Covidu-19. Svoju neúčasť na rokovaní vlády zdôvodnil Matovič tým, že nechcel byť príčinou treníc, pretože očakával, že SaS bude opäť robiť „svoje divadielko“ a on púšťať deti do škôl nepovažuje za dobré rozhodnutie. Matovič priznal, že by bol opatrnejší, ale celé Slovensko podľa neho volalo po tom, aby sa počúvali odborníci. Bude vraj tiež sledovať, či na základe COVID automatu čísla klesnú. Za zlými číslami vidí premiér to, že Sulík nakúpil testy na celoplošné testovanie neskoro a tiež britskú mutáciu. „Bez antigénového testovania by bola situácia okolo nového koronavírusu násobne horšia,“ myslí si premiér, ktorý sa Sulíka plánuje pýtať, prečo ešte nie sú nakúpené menšie testy, ktorými by sa mohli testovať deti na školách.

„Myslím si, že pri päťeurovej náhrade si väčšina samospráv de facto zarobí na tom testovaní, alebo im ešte nejaké peniažky zostanú. Áno, v niektorých prípadoch, keď im tam príde mimoriadne málo ľudí, tak vtedy prerobia. Ale vtedy sa treba dohodnúť s vedľajšou obcou, spojiť sa dokopy,“ skonštatoval Matovič na margo sťažností zo strany samospráv. Starostom, ktorí sa rozhodnú nerešpektovať rozhodnutia vlády, môže podľa jeho slov hroziť „kriminál“.

Sulík odkazuje Matovičovi: Aj keby si chcel, z vlády neodídem
07 | 02 | 2021 | editor01hd

Pellegrini a Fico chcú podľa Matoviča dosiahnuť referendom návrat mafie

Veľa nevôle pri boji s koronavírusom sa od Slovákov doteraz znieslo nielen na hlavu premiéra, ale aj hlavného hygienika Jána Mikasa. Matovič priznal, že za Mikasom stojí, aj keď je nominantom bývalej vlády, pretože je to človek na správnom mieste. Premiér tiež predpokladá, že kauza medzi Úradom verejného zdravotníctva a generálnym prokurátorom Žilinkom skončí na Ústavnom súde. Premiér zdôraznil, že asi 5000 žiadostí o udelenie výnimiek prišlo z Ministerstva hospodárstva, ktorému šéfuje Richard Sulík.

Igor Matovič sa vyjadril aj k otázke referenda, o ktoré sa najviac angažujú šéf SNS Andrej Danko a Peter Pellegrini s Robertom Ficom. Skutočným dôvodom referenda je podľa premiéra to, že sa predseda strany Hlas-SD aj Smer-SD boja a tvrdí, že chcú návrat mafie k moci a tiež aby sa ľudia, ktorí sú vo väzbe dostali na slobodu. Podľa Matoviča iba využívajú nepriaznivú situáciu v súvislosti s pandémiou. Na margo voľby špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica povedal, že mu drží palce, aby bol statočný a dobrý prokurátor a verí, že bude nezávislý.

Matovičovi a spol. nejde o ľudí, o životy a zdravie, ale iba o seba, tvrdí Belousovová
Situácia s koronavírusom na Slovensku je jedna z najhorších v Európe. Všimla si to aj bývalá šéfka SNS Anna Belousovová, ktorá za to statuse na Facebooku viní premiéra Igora Matoviča a jeho vládu. Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik