Táto vláda je strašné zlo, ale nie je v tom sama, má prisluhovačov, tvrdí Juraj Draxler
09 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

„Stratená“ miliarda eur z eurofondov zaujala aj exministra školstva Juraja Draxlera. A to najmä preto, že on, podľa jeho slov, na takúto hrozbu upozorňoval už vlani v lete.


Súčasná prestrelka medzi europoslankyňou Luciou Ďuriš Nicholsonovou a vicepremiérkou Veronikou Remišovou nenechala chladným ani exministra školstva Juraja Draxlera za Smer-SD. Vyjadruje sa k nej v statuse na sociálnej sieti, kde to patrične skritizoval.
Naháňajú eurofondových zlodejov, ale sami spôsobujú ešte väčšie škody



Vládna koalícia sa podľa Draxlera asi len teraz prebudila a zistila, že nám kvôli ich totálnej neschopnosti prepadne možno až miliarda z eurofondov. „Dobré ráno, presne na to, o čom teraz hovoria, upozorňujem od leta!!!! Tým, že vláda nečerpala „zrýchlené eurofondy“, ktoré mali ísť na pomoc ľuďom a firmám (!!), už Komisia asi neuzná možné čerpanie z programov, odkiaľ tieto peniaze mali ísť,“ píše v úvode Draxler a dodáva, že súčasná koalícia sa už niekoľko mesiacov sa teší, že sa tu idú naháňať eurofondoví zlodeji minulej vlády, ale sami svojou zúfalou, strašnou, totálnou neschopnosťou spôsobia násobne väčšie škody. „A to ani nie je celý eurofondový problém, ešte tam budú ďalšie. Pritom, pripomínam, eurofondy nie sú zadarmo, my sme si ich predplatili časťou daní, ktorá išla do Bruselu,“ pripomína exminister s tým, že tu unikajú také prostriedky, že to ľuďom, celej ekonomike, reálne chýba a bude ťažko chýbať. Až kým to nezačne byť úplne zjavné. „Táto vláda je strašné zlo, ale nie je v tom sama, má prisluhovačov,“ dodáva v samom závere Juraj Draxler.

Koaličné ruvačky o veľké peniaze sa práve začali, myslí si Juraj Draxler
Plán obnovy, ktorý Slovensko koncom roka zaslalo do Bruselu, sa musí podľa nariadenia premiéra Matoviča prepísať. Práve toto je podľa Juraja Draxlera chvíľa, kedy sa začínajú koaličné ruvačky o veľké peniaze z eurofondov. Čítať ďalej
28 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.