"Každý mesiac koalícia svojou neschopnosťou pripraví Slovensko o dvesto miliónov eur" - vypočítal Raši
09 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"Koalícia obrala Slovensko o dve miliardy eur" - natvrdo oznamuje Richard Raši




Reprofoto FB (@Richard Raši)

"Dve miliardy eur ekonomických škôd. Za 10 mesiacov. To je priebežný účet vládnej koalície, ku ktorému sa sama priznala. Za polovicu tejto sumu môže podľa premiéra minister Sulík, za druhú polovicu podľa europoslankyne Nicholsonovej môže Veronika Remišová." Znie nelichotivý účet, vystavený na sociálnej sieti opozičným politikom Richardom Rašim.


"Svojou nečinnosťou totiž nepožiadala Remišováb o presun miliardy eur z jedného eurofondového programu do balíčka, z ktorého riešime následky koronakrízy. A potvrdil to aj minister Krajniak, ktorý včera povedal, že Remišovú opakovane uoozorňoval na to, že presuny medzi operačnými programami sú možné len do konca roka 2020 a ona to opakovane odmietala." Pripomína desivý fakt Raši.


"Vychádza to na miliardu za 5 mesiacov. Každý mesiac táto koalícia svojou neschopnosťou pripraví Slovensko o 200 miliónov eur. To je suma, za ktorú by sme vedeli postaviť plne vybavenú nemocnicu na Rázsochách, 40 plnohodnotných základných škôl, dá sa za ňu dostavať tunel Višňové, či postaviť 20 km diaľnice. A toto sú peniaze, o ktoré každého z nás svojou neschopnosťou pripravila Matovičova vláda." Znie suchý Riho výpočet škôd.


"Vláda tu vytvára megachaos," upozorňuje Raši - vie tu niekto, čo kde odkedy a dokedy vlastne platí?
"Ako inak sa dá nazvať, keď odborníci po niekoľkých mesiacoch konečne súhlasia s návratom detí do škôl – podotýkam (Richard Raši - pozn. HD) dobrovoľným a keď sa samosprávy a školy pripravujú na otvorenie, zrazu premiér len tak hodí do éteru, že... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík