Český psychiater Honzák: Vláda klame! Nemá pod kontrolou epidémiu, ale občanov
05 | 02 | 2021 I Petra Demková

Uznávaný český psychiater Radkin Honzák nastavil zrkadlo českej vláde v Magazíne Plus. Vládni predstavitelia podľa neho klamú a predstierajú, že sú spasitelia, avšak iba „rozflákali“ neuveriteľné sumy, no sami o nič neprišli.


Jeho popis situácie v Česku dokonalo kopíruje dianie na Slovensku. Podľa psychiatra Radkina Honzáka nám od začiatku tohto „maléru“ vládni predstavitelia klamú a predstierajú, že sú spasitelia. Neustále ich vidíme na obrazovkách, no pritom jediné, čo doteraz urobili bolo, premrhanie neuveriteľných súm peňazí, no oni sami o nič neprišli. Niekedy dokonca vydávajú zo dňa na deň navzájom si odporujúce príkazy a nariadenia, ktorých cieľom je len okrádanie občanov.

České médiá: Chmelár sa hanbí za Matoviča a SNS požaduje vakcínu Sputnik V
Slovenský premiér Igor Matovič navštívil Paríž, pričom počas tlačovej konferencie mu francúzsky prezident Emmanuel Macron držal nad hlavou dáždnik po tom, čo začalo pršať. Politológ Eduard Chmelár tento incident označil za "hanbu na sto rokov",... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Vo svojej veľkoleposti podľa psychiatra odmietajú vládni predstavitelia širšiu diskusiu s kýmkoľvek iným ako s vlastnými pritakávačmi. To je podľa lekára zlé rozhodnutie, najmä keď chcú potom presúvať zodpovednosť na odborníkov. Honzák kritizuje aj to, že pri nákupe ochranných pomôcok dostali prednosť čínske firmy pred českými, hoci ceny boli v Číne niekoľkonásobne vyššie a niektorí sprostredkovatelia viac než podozriví. „Odborné posudky a stanoviská jasne hovoria o nespoľahlivosti čínskych testov,“ upozorňuje.

„Neviem, ako sa súdy postavia k žiadostiam o náhrady škôd za prvých štrnásť dní núdzového stavu, keď protiústavne riadil všetko namiesto krízového štábu jeden vševediaci a všemohúci premiér, poletujúci občas v bielom plášti alebo v náhubku s korbáčom, kým prezident so svojimi dvanástimi apoštolmi hodoval v Lánoch,“ opisuje dianie v Čechách Radkin Honzák. „Bol to stav v rozpore s právom a tých, ktorých sa to dotklo, sa asi ozvú,“ predpovedá lekár.

„Všetky odporúčania krízových zásahov majú cieliť k čo najširšej diskusii a závery, ktoré vzniknú, majú byť zhodou odborníkov; a tí sa sami k spolupráci ponúkajú - avšak vláda si podobne ako na Slovensku vystačí s jedným Prymulom a s ekonomickým poradcom, ktorého identitu ešte pre istotu aj taja,“ ozrejmuje psychiater.

Ilona Csáková: S testovaním mojich detí určite nesúhlasím! Nestačí, že sa musia dusiť v rúškach?
Česká speváčka dlhodobo bojuje proti opatreniam českej vlády súvisiacim s Covid-19. Povedala, že nepôjde podľa scenára B. Gatesa a WHO a nedá sa testovať. Teraz bojuje proti testovaniu detí, ktoré podobne ako na Slovensku presadzuje česká vláda. ... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Petra Demková