Kým nezačneme chrániť všetkých, hra na ľudské práva je falošná" - pripomína Eduard Chmelár
04 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"Hoci oficiálne dôvody zatknutia Alexeja Navaľného a Juliana Assangea sú takmer totožné (obaja sa dostali do väzenia za nedodržanie podmienok kaucie vo vykonštruovanom prípade), naša cukrová panenka z Prezidentského paláca dostala noty iba na to, aby dnes vyjadrila podporu ruskému opozičnému lídrovi." Zostra konštatuje publicista Eduard Chmelár.


Na sociálnej sieti vo svojom aktuálnom statuse ďalej Chmelár pokračuje: "Zuzana Čaputová tak opäť neprekročila svoj tieň, odignorovala opakované výzvy, aby sa postavila za väzňov svedomia v západnej Európe a selektívne si vyberá iba tie prípady, za ktoré dostane pochvalu vo Washingtone a Bruseli. Je smutné, akým odpudzujúcim spôsobom si musia podaktorí zaslúžiť svoju mzdu."

Reprofoto FB (@Eduard Chmelár)


"Priatelia, znovu vám opakujem, že toto nemá s ľudskými právami nič spoločné. Alexej Navaľnyj je pochybný veľkoruský nacionalista s väzbami na krajnú pravicu, ktorý predstiera, že je za demokraciu, hoci je iba proti Putinovi. Je do očí bijúce, že jeho rasistické a šovinistické názory neprekážajú našim „liberálom“, ponechávajú ich absolútne nepovšimnuté alebo ich vedome zamlčiavajú. Len hlupák alebo podvodník za tým nevidí zámer." vysvetľuje po Ľubošovi Blahovi (citujeme ho taktiež dnes v tej istej súvislosti v článku - Blaha prezidentke: „Nevadí vám, že tu sedia vo väzbe nevinní ľudia. Radšej kritizujete Rusko, že zavrelo kriminálnika?“ - pozn. red. HD) aj Eduard Chmelár.

Blaha prezidentke: "Nevadí vám, že tu sedia vo väzbe nevinní ľudia. Radšej kritizujete Rusko, že zavrelo kriminálnika?"
"Prezidentka Čaputová pochybuje o tom, či bol Navaľnyj v Rusku odsúdený spravodlivo. Takéto pubertálne vyjadrenia od hlavy štátu považujem za škandál." Citát - Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


"Poctivo som si pozrel takmer jeden a polhodinové video Navaľného a porovnal ho s reportážou ruskej štátnej televízie a môžem konštatovať, že hoci nemám ilúzie o objektivite ruských štátnych médií, toľko demagógie, čo som našiel v Navaľného videoblogu, sa len tak ľahko nevidí. Ak je navyše pravdou to, čo zistili ruské médiá, že celý „Putinov palác“ je len betónový skelet, ktorý Navaľného tím počítačovo „upravil“ a že nepatrí prezidentovi, ale miliardárovi, ktorý stavia luxusné prímorské rekreačné stredisko, bude to len ďalší dôkaz, s akými zbraňami bojuje Navaľnyj a jeho zahraniční chlebodarcovia." Pokračuje v statuse jeho autor, Chmelár.

Ako vždy, radikálne vyhlasuje: "Chcem povedať, že odmietam túto falošnú hru na „ľudské práva“, kým ich Európska únia a Spojené štáty nezačnú naozaj chrániť – principiálne, bez výnimky, univerzálne – tak ako je to zakotvené vo Všeobecnej deklarácii ľudských práv."

Eduard Chmelár má aj zopár dobrých rád pre našu hlavu štátu: "Nech sa Zuzana Čaputová a podobní hovorcovia geopolitických záujmov USA postavia za Juliana Assangea – statočného človeka, ktorý odhalil svetu mnohé vojnové zločiny, ktorý robil to, čo majú robiť médiá a z rôznych dôvodov to nerobia. Nech sa postaví za odsúdených katalánskych politikov, ktorí boli uväznení za legitímny nenásilný boj za slobodu a právo svojho národa na sebaurčenie. Nech sa postaví za demonštrantov, ktorých brutálne zbili v Amsterdame, Paríži a iných západných metropolách. Nech odsúdi ukrajinského prezidenta Zelenského, ktorý jednoduchým výnosom (sic!) zrušil viaceré opozičné médiá a likviduje slobodu prejavu v krajine. Nech požaduje sankcie proti Turecku, kde sú vo väzení tisíce politických väzňov. Nech napomenie ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, ktorý bol v jednej z najbrutálnejších diktatúr sveta, v Saudskej Arábii, „prehlbovať politické a ekonomické vzťahy“.

"Potom máte právo moralizovať, potom sa môžeme baviť o ľudských právach." končí svoj status na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

Chmelár: "Je to podobné, ako za Fica. Skutok sa stal, no a čo?"
Analytik Eduard Chmelár poukázal na to, ako arogantne sa Igor Matovič a Ján Mikas vysporiadali s protestom generálneho prokurátora. Maroš Žilinka vydal protest pre porušenie zákona po tom, čo Mikas vydal výnimku nakazeným poslancom a tí prišli do... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Michal Filek