„Sú to novodobé koncentráky!“ kritizuje Uhrík nemecké karanténne zariadenia
03 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Svet bojuje s pandémiou koronakrízy doslova zubami nechtami. V Nemecku aj jedným mimoriadne zvláštnym spôsobom, čo pobúrilo nášho europoslanca Milana Uhríka.


Kto bude v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko odmietať nariadenú karanténu, skončí v špeciálnom väzobnom zariadení. A práve o tomto si myslí Milan Uhrík, že ide o akési novodobé koncentračné tábory. Svoj názor na krok Nemcov vyjadril v statuse na sociálnej sieti.
Obyčajný novodobý fašizmus. Už chýba len nápis „Covid macht frei“

Zadržiavanie osôb, ktoré odmietajú karanténu, umožňuje v Nemecku zákon o potláčaní infekčných chorôb, o väzbe však rozhoduje súd. Kandidát na umiestnenie do tohto zariadenia musí byť pristihnutý, že karanténu nedodržiava, a súčasne verejne a jasne odmieta dodržiavanie jej podmienok. Porušenie musí byť tiež jasne preukázané a po ňom nasleduje oficiálna policajná výzva na dodržiavanie domácej izolácie. Ak nezaberie ani to, rozhodne súd.



„A je to tu – novodobé koncentráky,“ píše hneď v úvode svojho statusu Uhrík. „To už snáď nemyslia vážne?! Ja chápem dôležitosť hygieny aj sanitárnych opatrení, ale toto je už vážne za čiarou. Obyčajný novodobý fašizmus. Už chýba len nápis „Covid macht frei“. Netrvalo im ani rok dostať slobodu občanov do takéhoto štádia. Čo si o tomto šialenstve myslíte? Stop korona totalite!“ dodáva na koniec europoslanec za ĽSNS.

"Kým predchádzajúca vláda kradla cez mafiu, táto kradne na blázna" - europoslanec Uhrík polopate
Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Miroslav Suja uverejnil na sociálnej sieti fotostatus s obrázkom Matoviča v tričku: Igor chráni zlodejov. K nemu zdieľal text europoslanca Milana Uhríka. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ivan Brožík