Krajčí chce sprísňovať COVID automat a zase posielať rodičov žiakov na testy
02 | 02 | 2021 I editor01hd
Od pondelka 8. februára by sa mohli otvoriť materské školy a prvý stupeň základných škôl. Podmienkou by malo byť pretestovanie rodičov takýchto detí. S podmienkou pretestovania žiakov by sa mohli do škôl vrátiť končiace ročníky stredných odborných škôl a odborných učilíšť, informuje TASR.

Zároveň sa sprísni COVID automat. V po zasadnutí pandemickej komisie o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) s tým, že odporúčanie predloží vláde SR.

Krajčí zopakoval, že situácia na Slovensku sa ani po niekoľkých týždňoch zákazu vychádzania nezlepšuje. Pandemická komisia sprísnila na základe návrhu konzília odborníkov prísnejší COVID automat.

Slovensko nebude môcť prejsť z čiernej do miernejšej - bordovej fázy - v prípade, ak počet hospitalizovaných s novým koronavírusom neklesne v nemocniciach pod 3000. "Priemerný počet pozitívne testovaných osôb na území Slovenska a reprodukčné číslo sa sprísnili o 20 percent," informoval.

Viacerí analytici pritom poukazujú na to, že počet hospitalizovaných je vysoký preto, lebo nemocnice umelo predlžujú liečenie pacientov s Covid-19, aby za nich dostali viac peňazí od zdravotnej poisťovne.

MUDr. Macháčová: Ak by sme sa riadili odporúčaniami ministerstva, nemocnice by kolabovali
Michaela Macháčová, ambulantná lekárka a viceprezidentka Slovenskej spoločnosti všeobecných lekárov (SSVL) vyhlásila, že ministerstvo zdravotníctva odporúča ambulantným lekárom doslova absurdity; "ak by sa odporúčaniami MZ SR riadili, zomierali by... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Petra Demková