Radový policajt vláde: Vážne chcete ľudí kontrolovať cez SMS? Poďte si to skúsiť do ulíc sami
01 | 02 | 2021 I editor01hd
Príslušník Policajného zboru Tomáš Lacko nabral odvahu a na sociálnej sieti zverejnil status, ktorým otvorene kritizoval nápad ministra zdravotníctva Mareka Krajčího sprísniť zákaz vychádzania a kontrolovať ľudí prostredníctvom SMS.






"To vážne chcete držať ľudí doma a púšťať ich len na SMS von? Tak potom ako jeden z policajtov SR vás vyzývam, oblečte si uniformu a poďte s nami do ulíc vysvetľovať to ľuďom. Nie v peknom saku za tisíce eur vymyslieť takúto vec a nás vyhnať do ulíc robiť si z ľudí nepriateľov. Asi si neuvedomujete, že už teraz ľuďom z tej izolácie kvapká na karburátor, tým pádom sa zvyšuje domáce násilie, ľudia sú frustrovaní aj sami zo seba, 20 percent ich už teraz trpí depresiami a tým pádom aj my máme viac roboty," píše policajt.


Lacko hovorí, že situácia nie je dobrá, ale toto je krok nazad a odskáču si to policajti na uliciach. "Nie ľudia v kanceláriách, nie armáda ktorú velebíte. Sme to my a mnohým je to už proti srsti, lebo napriek všetkému sa vieme vcítiť do problémov tých utrápených ľudí," upozorňuje.


Lacko sa pýta, ako majú ľudia vysvetliť svojim malým deťom, že nemôžu ísť von. "Milujem svoju prácu ale v poslednej dobe do nej chodím s odporom, vidím ako sa nás ľudia boja, keď nás zbadajú, kontrolujú si rúška, hľadajú, či majú pri sebe modrý papier. Vážne sme toto chceli?" alarmuje príslušník polície.



























Ústavní právnici: Kontrola zákazu vychádzania cez SMS je hrubým prekročením práva
01 | 02 | 2021 | sefredaktor