Nemecký minister zdravotníctva  je otvorený  aj vakcínam z Ruska a Číny
01 | 02 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Spolkový minister zdravotníctva Jens Spahn (CDU) je v prípade úspešného schválenia EÚ otvorený aj používaniu vakcín z Ruska a Číny v Nemecku. „Ak je vakcína bezpečná a účinná bez ohľadu na to, v ktorej krajine bola vyrobená, potom samozrejme môže pomôcť vyrovnať sa s pandémiou.“ Spahn to povedal pre „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“, - píše nemecký portál tagesspiegel.de.


Nemecký  minister hospodárstva Peter Altmaier (CDU) nevylučuje predĺženie lockdownu v krajine. Podľa Inštitútu Roberta Kocha (RKI) za jeden deň zaznamenali v Nemecku 11 192 nových  infikovaných. Ako informovali nemecké noviny Der Tagesspiegel,  ktoré mapujú situáciu s koronou nielen doma, ale aj vo svete,  v Nemecku je 251 443 aktívnych covidových prípadov. Podľa Johns Hopkins University  je na celom  svete viac ako 102 miliónov infikovaných. Na COVID-19 už podľahlo vyše 2,2 milióna ľudí.


Spahn odmieta vinu za problémy s očkovaním


Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn rozhodne odmietol zodpovednosť za viaznúce dodávky vakcín. Pre ZDF vyhlásil, že teraz vôbec veci nepomôže, ak budú navzájom na seba ukazovať prstom.  Akútne problémy treba hneď riešiť. Na otázku, či vinu nesie Brusel, povedal, že niektoré veci sa mohli urobiť skôr, píšu nemecké noviny Der Tagesspiegel.