Slovenskí advokáti sa pridali k ústavnej sťažnosti voči stíhaniu advokáta Martina R.
31 | 01 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Slovenská advokátska komora (SAK) sa pridala k ústavnej sťažnosti advokáta Martina R. vo vzťahu k jedinej veci a to je formulovanie skutkovej vety pri jeho obvinení. V rozhovore pre TASR to uviedol predseda SAK Viliam Karas


„Jeho obvinenie bolo formulované ako obvinenie v spojení s poskytnutím právnej rady klientovi. A preto sme požadovali nápravu,“ spresnil predseda.

K ústavnej sťažnosti sa SAK pripojila takzvaným listom amicus curiae. „Nesúvisela s inými okolnosťami tohto prípadu. Nebolo by to ani namieste,“ dodal Karas. SAK nemá podľa neho z Ústavného súdu SR zatiaľ žiadne informácie o vývoji tejto sťažnosti.

Najvyšší súd SR 17. decembra 2020 rozhodol, že advokát Martin R., zadržaný v októbri 2019 v rámci akcie Apač, zameranej voči skupine takáčovcov, zostáva vo väzbe. NS SR mu predĺžil väzbu o päť mesiacov do konca mája 2021.

Martin R. sa podľa Iniciatívy advokátov za právny štát “previnil” tým, že obhajoval osoby v rámci organizovanej skupiny, ktorej členovia sú obvinení zo závažných trestných činov. Tvrdia, že doteraz nebol v rámci trestného konania predložený jediný vecný dôkaz o tom, že by konal nad rozsah výkonu advokácie.

Fico kritizuje zatýkanie NAKA. "Ide o gestapácke praktiky a pokyny vlády"
Predseda opozičného Smeru-SD a expremiér Robert Fico namieta spôsob zatýkania viacerých osôb v poslednom období. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike uviedol, že ide o gestapácke praktiky a pokyny vlády. Odmietla to vicepremiérka a... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | tasr