Brutálna vražda: Iba 15-ročný chlapec dobodal svoju tehotnú 13-ročnú kamarátku
31 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Neuveriteľný čin sa mal udiať iba preto, že tínedžer sa bál reakcie rodičov keď im oznámi, že jeho o dva roky mladšia kamarátka je tehotná. Svoj brutálny čin si navyše naplánoval.


Desivý čin medzi dvomi tínedžermi sa stal v poľskom meste Bytom. Patríciu (†13) dobodal jej milovaný Kacper dvadsiatimi ranami do srdca, brucha a do hrudníka. Jej telo sa našlo pohodené na neudržovanom mieste za hypermarketom, informuje portál 1.pluska.sk.
Najskôr svoju obeť hľadal, potom sa k činu priznal

Nepochopiteľné na celom hrôzostrašnom čine je aj to, že Patríciin priateľ Kacper sa najskôr zúčastnil pátrania po nej spolu s dobrovoľníkmi, no napokon sa polícii priznal, že ju zabil práve on. Kacper chodil s Patríciou jeden rok, tri mesiace pred vraždou sa však rozišli. Svoje výpovede o zločine ale po zadržaní niekoľkokrát zmenil. Najskôr tvrdil, že sa s Patríciou pohádal, ona bežala na autobus a nastúpila, potom tvrdil, že autobusom odišli spolu. Tvrdil aj to, že mali ísť na prechádzku, kde na nich mal niekto zaútočiť. Psychologička Izabela Kurzejewská na poľskom webe Fakt.pl zverejnila svoje obavy z toho, či 15-ročnému vrahovi naozaj prospeje polepšovňa. Bojí s totiž, že ho namiesto nápravy ešte viac pokazí.

Podľa psychologičky Kacper zabil 13-ročnú Patríciu preto, lebo sa bál reakcie svojich rodičov na to, že je dievča tehotné. „Bál sa najmä reakcie svojho otca, ktorého veľmi rešpektuje. Myslím si, že rodičia ani jedného z detí nevedeli, že spolu spia,“ povedala psychologička, ktorá tínedžerov čin označila za veľmi sebecký, keďže nepremýšľal nad tým, čo sa po krutom incidente stane. Vraždu podľa nej plánoval, no racionálne pri tom nepremýšľal. „Dievčaťu zasadil veľa rán preto, aby si tak zmiernil napätie, ktoré v sebe mal. Jeho čin sa nedá racionálne analyzovať. Nedáva to zmysel. Keby o tom premýšľal, k zločinu by vôbec nedošlo,“ myslí si Kurzejewská.

Dvojvražda na Považí má desivé rodinné rozuzlenie
Dvaja mŕtvi dospelí a dve tínedžerky, o ktoré sa po vražde ich otca bude musieť niekto postarať. Desivé je i zistenie, že o život ich najbližších sa postaral vlastný príbuzný! Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Brutálny vrah sa môže stať v polepšovni hviezdou

Fakt, že sa chlapec zo začiatku snažil predstierať, že nie je vrahom, značí podľa psychologičky o tom, že v sebe potláča, čo urobil. Poruchu osobnosti pritom vylúčila. Kurzejewská má obavy, čo sa s chlapcom stane po umiestnení do nápravného zariadenia. „Je potrebné si uvedomiť, že v polepšovni má život vlastné pravidlá. Kacper tam môže byť za hviezdu, vládnu tam jednoducho iné normy správania sa. Niektorí tvrdia, že nápravné ústavy mladých ľudí len viac demoralizujú,“ tvrdí psychologička, ktorú znepokojuje, že tínedžeri o svojich problémoch s rodičmi nehovoria.


https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/27/aktualita-tinedzerka-judita-je-vinna-z-vrazdy-spoluziaka-tomasa-%e2%80%a016/