Tesla po facelifte šokuje futuristickým volantom
28 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Veľké modely od Tesly, limuzína Model S a SUV Model X, prešli faceliftom. Kým exteriér bol len mierne retušovaný, v interiéri a pod karosériou sa toho odohralo podstatne viac. Nový vzhľad má aj futuristický  volant bez vrchnej časti, informuje portál Novinky.cz.




Posledné roky sa kalifornská automobilka venovala hlavne menším modelom 3 a Y, teraz prichádza rad aj na vlajkové lode. Model S od Tesly bol pri svojom predstavení v roku 2012 prvou elektrickou "lastovičkou" kalifornskej automobilky, ktorá mala masový potenciál. Vo výrobe zostáva dodnes, teraz navyše s ďalšou modernizáciou, ktorá sa týka tiež SUV Model X.










Čo sa exteriéru týka, veľa sa toho nezmenilo. Novo tvarované sú nárazníky a kolesá. To všetko s dôrazom na vylepšenie aerodynamiky.


Vnútri Tesla v oboch prípadoch opúšťa konfiguráciu s vertikálne umiestneným displejom, centrálny infotainment nahrádza horizontálne umiestnená 17palcová obrazovka s rozlíšením 2200 x 1300 pixelov a úplne novým systémom. Pod ňou posádka nájde dva bezdrôtové dobíjacie porty na smartfóny.

Nová je aj obrazovka pre zadných cestujúcich i digitálny prístrojový štít pred vodičom. Veľmi netradičný je však volant, ktorému chýba klasická horná časť. Podobný bol k videniu na koncepte budúceho modelu Roadster.

Tesla musí povolať do svojich servisov 150 tisíc automobilov
Americký úrad vyzval Teslu, aby kvôli bezpečnostným problémom povolala do svojich servisných stredísk vyše 150-tisíc automobilov. Týka sa to dvoch jej modelov, píšu nemecké noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung. Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová