Pumpa dostane ďalšieho dramaturga, za epizódu o Lučanskom budú finančné postihy
27 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Relácia Pumpa, v ktorej sa rozoberala smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, dostane nového dramaturga, pričom za epizódu o zosnulom generálovi  majú byť finančné postihy, informuje portál Teraz.sk.


Program sa dostal pod paľbu kritiky, keď protagonisti v jednej epizóde žartovali s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) o smrti generála Lučanského.

Predseda Rady RTVS Igor Gallo vyhlásil, že orgán dostal až 30 podnetov k relácii. „Prakticky všetky obsahovali kritické stanovisko k obsahu a forme relácie, respektíve jej časti venovanej smrti policajného exprezidenta,“ uviedol Gallo.

Gallo priznal, že táto téma bola absolútne nešťastná, pričom dodal, že hranice, ktoré aj politická satira musí mať, boli prekročené. „Komentovať v rámci politickej satiry smrť človeka, ktorá polarizovala spoločnosť, je nevhodné,“ poznamenal.

Šutaj Eštok: V parlamente sa odohráva dokonalá fraška
Poslanec Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok vo príspevku na sociálnej sieti skritizoval nutnosť preukázania sa negatívnym testom na Covid-19 v parlamente. Poukázal na okolnosť, že v decembri nebol problém do rokovacej sály doviesť aj infikovaných... Čítať ďalej
27 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Svoj postoj zdôraznila aj Etická komisia RTVS, ktorá o téme rokovala 19. januára. „Komisia sa zhodla, že pertraktovanie takej citlivej témy ako smrť človeka, navyše v období tesne po udalosti, môže byť z hľadiska predpokladaných etických štandardov spoločnosti a aj verejnoprávneho vysielateľa vyjadrených v štatúte programových pracovníkov a spolupracovníkov RTVS vnímané ako prekročenie miery vhodnosti,“ uviedol generálny riaditeľ Jaroslav Rezník, pričom tým citoval stanovisko Etickej komisie RTVS, s ktorým sa plne stotožňuje. Generálny riaditeľ tiež dodal, že ako štatutár cíti zodpovednosť, a pripomenul, že sa aj ospravedlnil za necitlivosť, ktorá z tejto epizóde vyplynula.

"Ušetrím euro, dostanem Covid": V Lidli vypukol boj kvôli lacným respirátorom (VIDEO)
Na Facebooku sa objavilo video z jednej pobočky obchodného reťazcu Lidl, kde sa ľudia na seba tlačia kvôli zlacneným respirátorom FFP2, informuje portál Nový čas. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Marek Molnár