Matovičova sestra kritizuje nevšímavosť a ľahostajnosť politikov s osudmi sociálne slabých
27 | 01 | 2021 I sefredaktor






Zuzana Belicová kritizuje na sociálnej sieti nevšímavosť a ľahostajnosť politikov s osudmi sociálne slabých ľudí a dôchodcov.  "Zrazu, keď sa starší ľudia tlačili v obchode, aby ušetrili a kúpili si ochrannú pomôcku, si ich politici s 5 - 6 tisícovými platmi všimli," konštatuje sestra premiéra Matoviča. 


"Ak by sa ľudia a dôchodcovia z nízkymi príjmami a dôchodkami netlačili v Lídli pri akciových respirátoroch, nikomu z politikov a z političiek by ani len nenapadlo to, o čom naozaj obyčajní ľudia hovoria a píšu už dávno: aby sa miesto nezmyselného vyhadzovania stoviek miliónov eur na zbrane, bojové vrtuľníky a všelijaké radary, zabezpečili aspoň pre starších ľudí vitamíny a respirátory zdarma,"  zdôrazňuje Matovičova sestra.




Zuzana Belicová skritizovala svojho brata kvôli jeho ironickej reakcii v súvislosti s tlačenicou v obchodnom reťazci Lidl, kde sa predávali lacnejšie respirátory. "Igor, ľuďom sa na Slovensku žije až tak dobre, že mnohí rátajú doslova každý cent. Hovorila som ti to už dávno," napísala Matovičova sestra na Facebooku.


"Zrazu, keď sa starší ľudia tlačili v obchode, aby ušetrili a kúpili si ochrannú pomôcku, si ich politici s 5 - 6 tisícovými platmi všimli. Niektorí dokonca s dešpektom a s posmeškami. Hlavne, že pred voľbami majú dôchodcov a toho, ako im nebudú brať sociálne istoty plné huby," vrátila sa k Belicová k scéne z Lidla.

"Dnes, 11 mesiacov! po začiatku coronavírusovej infekcie u nás idú po kritike ľudí politici ešte len uvažovať o tom, že by dôchodcovia mohli dostať možno aj respirátor zdarma. Dobré ráno, političky a politici naši! Ešteže bola tá tlačenica v Lídli. Inak by ste si chudobu ľudí ani nevšimli. Nemáte o nej ani len šajnu," uzatvára Matovičova sestra.