Audi A4 a A6 má čakať elektrická budúcnosť
27 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Sedany strednej a vyššej strednej triedy značky Audi sa majú stať plne elektrickými približne do roku 2030. Najnovšie  generácie áut A4 a A6 majú byť posledné so spaľovacími motormi. Aj tie však budú mať elektrické verzie, píše portál Novinky.cz.




Sedany A4 a A6 sú pre automobilku Audi veľmi dôležité - a čoskoro budú elektrické. Uviedol to predseda predstavenstva automobilky Markus Duesmann. Po nasledujúcich generáciách sa majú oba dva modely úplne zbaviť spaľovacích motorov.





Duesmann naznačil, že ďalšie generácie oboch áut majú prísť niekedy okolo roku 2023 a tie ešte ponúknu spaľovacie pohonné jednotky, ale už aj elektrické verzie. Až ďalšie generácie, ktorých by sme mohli čakať niekedy okolo roku 2030, majú byť rýdzo elektrické.


BMW predstavuje zmodernizovaný retro motocykel odkazujúci na predvojnové obdobie
Motocyklová divízia BMW predstavila v spolupráci s firmou Kingston Custom prepracovaný motocykel R18 do štýlu art deco, ktorý odkazuje na minulosť, informuje portál Novinky.cz. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Timotej Dudka


Plug-in hybridy podľa neho nemajú veľkú budúcnosť a neverí, že vlády budú také pohony podporovať s tým, ako budú elektromobily nadobúdať na popularite. Preto je podľa neho pre Audi dôležité rýchlo prejsť na elektromobily. A napriek tomu majú budúcej generácie A4 aj A6 ponúknuť i plug-in hybridné ústrojenstvo.





Automobilka Audi v súčasnosti pracuje na projekte Artemis, ktorý má za cieľ vyvinúť elektrický automobil, a z neho potom majú čerpať ďalšie vozidlá celého koncernu Volkswagen. Podľa Duesmanna to nemá byť sedan na vyššej úrovni ako A8 či crossover nad Q7. Koncept sa má ukázať už tento rok na jeseň na autosalóne v Mníchove, ktorý nahradil Frankfurt. Otázne však je, či sa nejaký autosalón bude vôbec konať.


Hennessey Venom F5 chce s pomocou NASA prekonať doterajšiu maximálnu rýchlosť!
Značka Hennessey sa počas tridsaťročnej existencie vyprofilovala ako pomerne schopný úpravca, no v poslednom čase sa púšťa aj do stavby vlastných áut. Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Timotej Dudka