Sú výsledky testovania zmanipulované? Primátor a starosta majú podozrenie
26 | 01 | 2021 I Michal Filek
Výsledky plošného skríningu mnohých prekvapili. Podľa zatiaľ neoficiálnych výsledkov je okres Kysucké Nové Mesto medzi tými, ktoré si testovanie zopakujú. Primátor K. N. Mesta Marián Mihalda však na facebooku výsledky odmieta. Rovnako aj starosta blízkej obce Radoľa Anton Tkáčik. Sú čísla skutočné, alebo ide o podvod? 




"Odmietame tieto čísla," píše Mihalda. Pozitivitu v okrese oficiálne namerali na úrovni 2,6%. "Nerozumiem odkiaľ sa berú percentá pozitívnych, ale už som dal podnet na preverenie zverejnených informácií," pokračuje primátor.






"Testovanie, ktoré nám bolo dané príkazom sme si sami zorganizovali, ale aj dohliadli. Tu nám vyšlo za tri dni, pri počte otestovaných 5 539 obyvateľov, 0,61%. Komunikoval som so starostami obcí, skoro všetci až na jednu výnimku boli na percentách nižšie ako mesto."




Advokát: Všetky opatrenia treba zrušiť. Na Slovensku sa testovaná choroba nevyskytuje
Výsledky celoplošného testovania dokázali potrebu zrušenia všetkých opatrení. Po zverejnení výsledkov celoplošného testovania to zverejnil vplyvný právnik Peter Weis z advokátskej kancelárie Weis a Partners. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Peter Weis


Rovnako bol primátor s spojení s riaditeľom najväčšej firmy Schaffler, no i tam sa navyšplhalo percento cez víkend nad 1. "Nie je predsa matematicky možné, aby nám MOM-ka na poliklinike takto vysoko navýšila priemer. Ako som napísal, dal som podnet na preverenie a budeme sa pýtať čo sú toto za čísla."


Zverejnené čísla považuje za mimo realitu aj starosta Radole Anton Tkáčik. "Vzhľadom na to, že máme informácie o výsledkoch na jednotlivých odberných miestach v našom okrese je vylúčené, aby bolo výsledné číslo "podobné takémuto - zverejnenému bludu," uviedol na facebooku.





Len pre pripomenutie starosta dodal, že v Radoli "je to 1/633, teda 0,158 %, v okresnom mieste je to o niečo viac ale 2,6 % z toho môže vytvoriť iba nejaký hlupák, ktorý nevie ani diplomovku poriadne odpísať ..."




Ľudia si vymazávajú svojich priateľov, ktorí sa nechcú testovať alebo očkovať. Nová Cancel kultúra
Nový trend pseudoliberalizmu, tzv. „cancel culture“ sa šíri po celom svete ako mor a neobišiel ani Slovensko. Najhoršie na tom je však to, že sa rozšíril aj do medziľudských vzťahov. Niektorí ľudia „vymazávajú” svojich priateľov, ktorí majú na... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Gabriel Matta