Pellegrini: Ak premiér prizná zodpovednosť za smrť obetí COVID-19, mal by odísť
26 | 01 | 2021 I tasr

Ak sa premiér prizná k vine za smrť 4000 ľudí, mal by po takomto výroku odstúpiť. Ak tak neurobí, vyzvať by ho mali na odchod koaliční partneri. Uviedla to vo svojom stanovisku mimoparlamentná strana Hlas-SD.


Strana tak reaguje na vyhlásenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO), ktorý sa mal na utorkovej tlačovej konferencii prihlásiť k zodpovednosti za obete nového koronavírusu počas hodnotenia skríningového testovania na ochorenie COVID-19.

"V slovenskej histórii nebol predseda vlády, ktorý by sa takto priamo priznal k vine za smrť 4000 ľudí. V spoločnosti, kde funguje elementárna politická kultúra, by okamžite po takomto výroku premiér odstúpil a navždy odišiel z verejného života. A pokiaľ by to neurobil, k odstúpeniu by ho prinútili jeho koaliční partneri," dodal predseda strany Peter Pellegrini (nezaradený). Hlas-SD naďalej trvá na predčasných voľbách.

 

„Koľko ľudí ešte musí umrieť, aby trnavského Pol-Pota konečne zavreli do psychiatrickej liečebne?“ pýta sa Blaha
Počty mŕtvych na Slovensku neklesajú, ba hrozivo stúpajú. Všimol si to aj poslanec Ľuboš Blaha, ktorý to premiérovi, ako vždy, kriticky vykričal na plné ústa. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.