V Čiernom mori bolo extrémne horúco a veľmi rušno, US Navy a NATO svoj "geografický omyl" rýchlo pochopilo (video)
25 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Začalo sa to obvyklým každoročným cvičením ruskej čiernomorskej flotily v Čiernom mori. Následne tam NATO zo španielskej základne poslalo pomotať sa torpédoborec US Navy triedy Burke. A to robiť nemalo! (Súhrn udalostí pripravila redakcia HD.)


Rusi za menej ako pár hodín zmenili cvičenie v demonštračné predstavenie toho, čo môžu v oblasti nasadiť na obranu svojich výsostných vôd. Vo viacerých článkoch sa tejto udalosti uplynulých dní venuje portál navyrocognition.com.

22. januára 2021 sa podľa navyrocognition.com hliadková loď Pytlivy ruského námorníctva z Čiernomorskej flotily so sídlom v Sevastopoli na Kryme  (spravodajský názov NATO: trieda Krivak-II) vydala na more, aby absolvovala cvičenie s pobrežnými obranným raketovými systémami Bal (SSC-6 Sennight) a Bastion (SSC-5 Stooge), informovalo tlačové oddelenie ruského ministerstva obrany.



(Pytlivy na staršom zábere.)

Americký torpédoborec USS Ross vplával do Čierneho mora; je pod dohľadom Ruska
Ruské ministerstvo obrany v pondelok informovalo, že Čiernomorská flotila nepretržite monitoruje americký torpédoborec USS Ross, ktorý vplával do Čierneho mora v nedeľu 14. apríla. Čítať ďalej
15 | 04 | 2019 | tasr


O deň neskôr aktivovalo NATO na jednej zo svojich základní v španielskej Rote torpédoborec a raketový nosič Arleigh Burke USS Donald Cook ( na videu nižšie) US NAVY v rámci "prvej spoločnej námornej a leteckej výcvikovej misie v Čiernom mori", ako znie oficiálna správa. Portál navyrecognition.com v inom článku píše, že letecká súčasť cvičenia štartovala zo základní NATO v Nemecku.



Stalo sa tak iba pár hodín po tom, ako fregata ruského námorníctva 11356 admirál Grigorovič (spravodajský názov NATO: Krivak V) a korveta projektu 21631 Vyšný Voločjok (trieda Buyan-M) čiernomorskej flotily splnili kvalifikačnú misiu K-1, ktorá je každoročnou počiatočnou fázou a ktorá umožňuje posádkam lodí plniť pridelené misie. Informovalo o tom tlačové oddelenie ruského ministerstva obrany. Správu prevzal tiež portál navyrecognition.com.

Bez zaujímavosti nie je informácia, že v tých hodinách sa začalo aj masívne cvičenie Baltskej a Kaspickej flotily. Tu treba pripomenúť, že niektoré lode týchto flotíl už sú vybavené raketovými systémami, schopnými s maximálnou presnosťou zasiahnuť akýkoľvek hladinový či pozemný cieľ na planéte bez toho, aby ich tento cieľ zaregistroval.

"Výlet" torpédoborca US NAVY do vôd Čierneho mora tak trval iba niekoľko hodín.

Čierne more je kritickou vodnou cestou pre námorný obchod a stabilitu v celej Európe. Americké námorníctvo bežne operuje v Čiernom mori so spojencami a partnermi NATO vrátane Bulharska, Gruzínska, Rumunska, Turecka a Ukrajiny.

Pozrite si iba včera zverejnené video:

https://www.youtube.com/watch?v=l2VYzKW0wAQ

Ruská fregata Admirál Essen vykonáva cvičenia v Stredozemnom mori
Ruská čiernomorská flotila lodí Admirál Essen trénovala protiopatrenia v prípade masívneho raketového útoku hypotetickým protivníkom. Odohralo sa to v rámci ruského cvičenia v Stredozemnom mori. Čítať ďalej
23 | 03 | 2019 | TASS