„Poviem, že ste veľmi veľmi trápna,“ zareagoval Fico na „nechápavú“ redaktorku Markízy
25 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Tlačová konferencia expremiéra Fica na tému špeciálny prokurátor Kováčik mala nečakaný koniec. Postarala sa oň redaktorka TV Markíza, ktorá svojimi otázkami rozohnila Fica natoľko, že ten radšej odišiel preč.


Veľmi zaujímavý koniec mala tlačová beseda Roberta Fica, ktorá mala hlavný motív voľbu šéfa špeciálnej prokuratúry. V jej úvode sa zameral aj na to, akým spôsobom sa dostal do väzby bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a kto o nej rozhodoval. Šéf Smeru-SD napokon svoju tlačovú besedu umiestnil aj na sociálnej sieti.
Fico: Tvrdím, že sudca Kliment je nominantom vládnej koalície do  súdnej rady

Situácia na záver tlačovky vygradovala po tom, ako sa k slovu dostala redaktorka TV Markíza Gabriela Kajtárová. „Vy tvrdíte, že sudca Kliment konal na nejakú politickú objednávku, lebo je blízky strane OĽaNO?“ spýtala sa Fica redaktorka. „Ja tvrdím, že sudca Kliment je nominantom vládnej koalície do  súdnej rady a bol veľmi blízko pokiaľ ide o jeho nomináciu na generálneho prokurátora za OĽaNO. A za tým si stojím,“ odpovedal trojnásobný premiér. „Čím si potom ale vysvetľujete, že sudca Kliment nebol zvolený „za odmenu“ za generálneho prokurátora?“ pýtala sa ďalej Kajtárová. „No lebo prehral ten súboj vo vládnej koalícii. Keby ste vedeli ako reálne funguje politika, tak by vás vôbec neprekvapilo, že OĽaNO tento súboj prehralo,“ odpovedal Fico.

„Zároveň ale nekandiduje ani na špeciálneho prokurátora,“ kontruje redaktorka. „Nemal by šancu. Vy sa snažíte vysvetliť slovenskej verejnosti, že keby to tak bolo ako Fico hovorí, tak dnes chodí pán Kliment v zlatom koči,“ odpovedá šéf Smeru-SD a dodáva, že problém nie v tom, či je alebo nie je prokurátor, alebo špeciálny prokurátor, ale v tom, na čo on poukázal hneď v úvode tlačovky a zároveň Kajtárovú požiadal, aby veci nezľahčovala.


Kajtárová: Média nepíšu o tých prepojeniach, lebo my ich tam proste nevidíme

„Keby ste si vytiahli výroky všetkých kandidátov, nájdete veľmi podobné výroky. V čom je rozdiel medzi ostatnými kandidátmi?“ pýtala sa ďalej Kajtárová, ktorú Fico nedokázal zastaviť. „Vyzeráte akoby ste boli platená hovorkyňa niekoho iného,“ uštipačne odpovedá expremiér a vzápätí dodáva: „Viete v čom je rozdiel? V takej maličkosti pani redaktorka. Vy ste asi slepá. Kliment rozhodoval o sťažnosti Kováčika o tom, či bude prepustený na slobodu. A sám sa nanominoval do senátu a tú sťažnosť zamietol. Čo ešte chcete pre Boha?“ odpovedá nechápajúc Fico. Šéf Smeru-SD jej ďalej pripomína, že Kliment rozhodoval o Kováčikovi reálne a Kliment rozhodoval vo veci ešte predtým dal právny názor Hrubalovi vo veci, za ktorú dnes sedí Kováčik vo väzbe. „Ale nestal sa ani generálnym a zrejme ani špeciálnym prokurátorom,“ pokračovala Kajtárová.

„Tak potom povedzte, že Fico nemal pravdu, lebo Kliment nedostal odmenu,“ kontroval Fico. „Možno že média nepíšu o tých prepojeniach ako ich tam vidíte vy, lebo my ich tam proste nevidíme,“ nedala sa redaktorka. „Vy to nevidíte? To, čo som tu ukázal je podľa vás vymyslené“ pýta sa Fico nechápajúc. „Napriek tomu, že sa mi tu vaši kolegovia smejú, ja vám odpovedám na vašu otázku, že tam nevidím žiadne prepojenie,“ bráni sa ďalej Kajtárová, a to nemala robiť.“ V tomto prípade vám poviem, že ste veľmi veľmi trápna a ma to mrzí, pretože ak na toto poviete, že to nevidíte, tak to len potvrdzuje aká je vaša miera zaujatosti ako televízie a potom vás nemusím brať vážne a ani vás nemôžem brať vážne. Koniec,“ uzavrel ich debatu trojnásobný premiér. Kajtárová sa síce ešte pokúsila položiť Ficovi otázku, no ten ju umlčal tým, že chce, aby táto tlačová konferencia skončila výrokom televízie Markíza, že televízia Markíza žiadne prepojenie nevidí, poďakoval sa prítomným a odišiel preč.

Spor medzi Matovičom a Sulíkom je iba obyčajné divadelné predstavenie, tvrdí Fico
Spor medzi premiérom SR Igorom Matovičom (OĽANO) a vicepremiérom Richardom Sulíkom (SaS) je obyčajné divadelné predstavenie. Na sociálnej sieti to uviedol predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR