„Matovič je otravný ako podomový predajca,“ perlí smerom k premiérovi Alojz Hlina
25 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Nákup antigénových testov premiérom Matovičom je téma, s ktorou teraz vyšiel expolitik Alojz Hlina. Bývalý šéf KDH nechápe, prečo bohaté Nemecko kupuje lieky proti Covidu, kým chudobné Slovensko výterové tyčinky.


Bývalý šéf KDH je po voľbách jedným z najväčších kritikov premiéra Igora Matoviča a jeho vlády. Ani tentokrát si vo svojom statuse na sociálnej sieti neodpustil vlnu nevôle nad ďalším nákupom antigénových testov.
Slovensko nakúpilo 18 miliónov antigénových testov a ešte nekončíme

Bohaté Nemecko zaplatilo podľa Hlinu 400 mil. eur za 200 tisíc dávok lieku na Covid, kým „chudobné Slovensko zaplatilo za kórejské výterové tyčinky do nosa a ostatné náklady spojené s Matovičovou obcesiou s celopološným testovanim cca. 200 mil. eur, teda polovicu toho, čo Nemci zaplatili za liek. Všetko je otázka priorít,“ začína svoj status expolitik. Suma, ktorú zaplatili Nemci za liek znie podľa neho síce hrozivo, ale my sme zaplatili polovicu z tejto sumy za rozporuplnú metódu diagnostiky ochorenia, nie liečenia ochorenia.



„Slovensko nakúpilo celkovo doteraz odhadom 18 miliónov antigénových testov, to znamená trikrát viac ako má Slovensko obyvateľov a zdá sa, že ešte nekončíme. Pýtam sa, nakúpili Nemci cca 250 miliónov antigénových testov? (Nemecko ma cca 83 mil. obyvateľov. Pýtam sa, ktorá krajina nakúpila trikrát viac antigénových testov ako má obyvateľov?“ kladie zásadné otázky Hlina.

Hlina: Takto sa zmocniť štátu si nedovolili ani komunisti a NSDAP
Expredseda KDH Alojz Hlina sa pozastavil nad drzosťou, s akou si chcú poslanci OĽaNO doslova ukradnúť štát. Napísal o tom na svojom facebooku. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Michal Filek

Premiér je agentom kórejskej firmy vyrábajúcej antigénové testy

Matovič je podľa exšéfa KDH otravný ako podomový predajca. „Dokonca sa už ani tým netají, že je agentom tej kórejskej firmy vyrábajúcej antigénové testy. Včera vo večerných správach nám ako ich obchodný zástupca predstavoval novú super ponuku testov. Testov, ktoré nie je potrebné zasunúť desať centimetrov do nosohltanu, ale len dva do nosa. Máme super ponuku od firmy, ktorej robí náš premiér obchodného zástupcu na 5 mil. kusov, za super cenu- 4,5 eura za kus, dokopy ďalších cca. 23 miliónov eur. No nekúp to,“ sarkasticky píše Hlina vo svojom statuse.

„Európska komisia objednala len 15 mil. tých krátkych tyčiniek. Čo urobí najbohatšia krajina vo vesmíre, Slovensko? Premiér nás už pripravuje, že nakúpime 5 mil. kusov. A ešte bude čakať potlesk, a on ho aj na Slovensku aj dostane. Bohatí Nemci kupujú liek, chudobné Slovensko nekupuje liek, my kupujeme ďalšie a ďalšie tyčinky. Za tie peniaze, čo sme dali za tyčinky, sme už mohli mať toľko toho drahého lieku, že by sme ho mohli rozdávať. Lieky sa u nás pokútne zháňajú aj drahé aj lacné. Ivermektín sa musí k nám dokonca pokútne pašovať. Ale ako sa hovorí, všetko je otázka priorít. Zatlieskajte, manéž sa otvára,“ končí svoj ďalší kritický status Alojz Hlina.

„Bol to podvod. Krajina je v rukách politickej strany so 45-timi členmi,“ kričí Hlina smerom k OĽaNO
Rozkol v ĽSNS si všimol aj v súčasnosti už expolitik a bývalý šéf KDH Alojz Hlina. Našiel v ňom však paralelu s premiérovým OĽaNO, do ktorého si s radosťou kopol. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.