Kajúcnik Makó kráľovsky zbohatol vo funkcii šéfa daňových kriminalistov
23 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Medzi najznámejších kajúcnikov v súčasnosti patrí Ľudovít Makó, bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu Finančnej správy (KÚFS). Bol obvinený z korupcie a násilnej trestnej činnosti a vzatý do väzby. Keď sa pred vyšetrovateľmi rozhovoril, bol prepustený a teraz si užíva nakradnuté peniaze na slobode.


Prvú ponuku na funkciu šéfa KÚFS dostal Ľudovít Makó v roku 2014 od Norberta Bödöra. Možno to bolo aj preto, lebo sa spoznal s jeho otcom. Dnes trestne stíhaný kajúcnik a jeden z najdôležitejších svedkov polície proti bývalým príslušníkom polície a SIS tvrdí, že o funkciu šéfa daňových kriminalistov pôvodne ani nestál, informuje portál noviny.sk.

Okrem Ľudovíta Makóa vo veci trestne stíhaných funkcionárov polície, Finančnej správy či tajnej služby vypovedá aj trestne stíhaný bývalý príslušník SIS a podnikateľ s palivami František Böhm. Kajúcnik tvrdí, že len on vyplatil na „výpalnom“ za ochranu pred stíhaním Ľudovítovi Makóovi minimálne dva milióny eur.

Ďalší milión eur Makóovi odovzdal Böhm od iného podnikateľa, ktorý takto uplácal KÚFS a políciu, aby ho nevyšetrovali pre kšefty s pohonnými hmotami a olejmi, pri ktorých okrádal štát na spotrebných daniach.

Böhm tvrdí, že ďalších minimálne 400 tisíc eur dostal Makó počas výkonu funkcie riaditeľa KÚFS od iných podnikateľov pri kšeftoch s clami, uvádza portál noviny.sk. Ľudovít Makó polícii vyrozprával príbeh, ktorým si otvoril dvere do sveta kšeftov s daňami a clami, a ktorý mu za krátky čas vo funkcii mal priniesť rozprávkové bohatstvo.

Kajúcnik Böhm, ktorý bez dôkazov obvinil generála Lučanského, si písal s Kočnerom o zmenkách
18 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová