Igor chráni zlodejov (Aneta Leitmanová)
23 | 01 | 2021 I sefredaktor

Boli že to časy, keď sa neohrozený bojovník proti korupcii Igor prechádzal po parlamente v tričku s nápisom FICO CHRÁNI ZLODEJOV! Časy sa však zmenili. Z neohrozeného bojovníka je premiér, ktorý vymenil neformálne tričko za decentný outfit úplne nezlučiteľný s nejakým burcujúcim nápisom. Europoslanec Milan Uhrík však prichádza s návrhom v štýle retro a navrhuje doplniť šatník predsedu vlády o tričko s inovovaným nápisom IGOR CHRÁNI ZLODEJOV.








Europoslanec pre nápad nemusel chodiť ďaleko. Ako zdroj inšpirácie sa núkal prípad advokáta Miškoviča, ktorý sa po voľbách stal poradcom ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO) a kancelária postupne získala na viacerých ministerstvách zmluvy na právne služby so štátom. Miškovič podpisoval rámcové zmluvy a ich hodnota sa v sumáre dostala k sume 820-tisíc eur aj s DPH, ktoré mohol za právne služby dostať.


Inšpiratívny je aj úspech pôvodne neznámej, dnes už slávnej trnavskej firmičky EUROLAB LAMBDA, ktorá pri nákupe  skríningových testov COVID-19 dosiahla obrat 43 milióna eur bez DPH. Fascinujúci je aj fakt, že malá firmička z Trnavy, ktorá mala nedoplatky na sociálnom poistení 17 tisíc eur, mala zrazu desiatky miliónov eur na nákup antigénových testov i skutočnosť, že napriek nedoplatku vyhrala súťaž na obstarávanie. A predáva štátu veselo ďalej a na priamo a bez súťaže, lebo vláda má núdzový stav. Ten príbeh určite stojí za zaznamenanie na tričku pre budúce pokolenia.


Najnovším, hoci zďaleka nie najslabším impulzom pre tvorcov nápisov na tričkách premiéra je nepochybne prípad poradcu Igora Matoviča Pavla Kalinského, ktorého občianske združenie Pre lepšiu budúcnosť malo dostať dve dotácie z eurofondov vo výške takmer 390 000 eur. Mimochodom, málokedy sa tvorcom obchodných vzťahov s premiérom a jeho družinou podarí dokonale charakterizovať  podnikateľský zámer: Pre lepšiu budúcnosť...




Teraz už len zostáva, aby sa nápadu chytil nejaký iniciatívny výrobca tričiek, pretože na tomto projekte jednoducho nemôže prerobiť. Nápis IGOR CHRÁNI ZLODEJOV bude ešte nejaký čas aktuálny.