EÚ bude kontaktovať spoločnosť Pfizer kvôli opätovnému zníženiu dodávok vakcín
23 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Európska únia uviedla, že je potrebný ďalší rozhovor so spoločnosťou Pfizer potom, čo sa objavila správa, že farmaceutický gigant zníži dodávky už druhý týždeň po modernizácii svojho výrobného závodu, informuje portál RT.


„Žiadame vysvetlenie od spoločnosti Pfizer,“ uviedol hovorca EÚ v piatok na tlačovej konferencii, keď sa ho opýtali na údajné zníženie dodávok vakcín budúci týždeň. Farmaceutický gigant sa už tento týždeň dostal pod paľbu kritiky po tom, čo minulý piatok oznámil, že nebude schopný dodať očakávané dodávky pre nasledujúci týždeň.

Nemecká vláda vyjadrila sklamanie z neskorého oznámenia spoločnosti Pfizer, pričom ďalšie krajiny vrátane Talianska a Poľska uviedli, že podniknú právne kroky proti distribútorovi vakcíny.

Sponzor Sputniku V apeluje: Ak ide o životy, na politiku treba zabudnúť
Záchrana ľudských životov uprostred zúriacej pandémie je oveľa dôležitejšia ako presadzovanie politických zámerov, uviedol pre portál RT Kirill Dmitriev, výkonný riaditeľ Ruského fondu priamych investícií, ktorý sponzoroval vývoj vakcín Sputnik V.... Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Marek Molnár


V pondelok dostalo Poľsko 176 000 dávok vakcíny Pfizer proti Covid-19 - čo je zhruba polovica z toho, čo sa očakávalo, čo by mohlo ohroziť očkovací program krajiny. Už predtým bolo oznámené, že Pfizer zníži dodávky, keďže sa spoločnosť chystá zvýšiť svoju výrobnú kapacitu v Belgicku. Výrobca liekov uviedol, že deficit vyrovná dodatočnými dodávkami vo februári a ďalších mesiacoch.

Štáty v celej EÚ sa sťažovali na obmedzený prístup k vakcínam od začiatku celoeurópskeho očkovacieho programu 27. decembra.

Keď sa konšpiračné teórie stanú skutočnosťou: britské noviny označili očkovacie pasy za „osvedčenie o slobode“
Sunday Times je pod paľbou kritiky sociálnych médií, pretože označil očkovacie pasy za „osvedčenie o slobode“ s mnohými poznámkami, že táto myšlienka bola len pred niekoľkými mesiacmi považovaná za šialenú konšpiračnú teóriu, informuje portál... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Marek Molnár