Danko žiada Matoviča o stretnutie a ponúka mu pomoc s ruskými vakcínami
23 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko sa na sociálnej sieti vyjadroval už ku kadečomu, tentokrát ale vo svojom statuse žiada premiéra Matoviča o stretnutie. Ponúknuť mu chce ruskú vakcínu proti ochoreniu COVID-19, ktorú vraj cez svoje kontakty v Rusku dokáže vybaviť.


https://fb.watch/3bTYlUfIVs/

Predseda národniarov si myslí, že môže prísť čas, že množstvo západných vakcín nebude stačiť a bude treba nakupovať vakcínu z východu. „Pán predseda vlády, prosím vás o desať minút vášho času, prosím vás o prijatie,“ žiada Danko v úvode svojho videa na sociálnej sieti.

Podľa neho sa mu počas štyroch rokov v jeho funkcii podarilo nadviazať nespočetné množstvo vzťahov v Ruskej federácii, ktoré teraz môže využiť v prospech Slovenska. „Mám za sebou niekoľko telefonátov s ministrom, ktorý je priamo zodpovedný za vakcínu Sputnik. Mám informácie, ktoré vám môžu pomôcť, ale hlavne mám informácie, ktoré môžu zabezpečiť Sputnik pre Slovákov,“ vraví Danko poukazujúc na to, že dnes už Maďari konajú.

„Európska komisia nepopiera právo jednotlivých štátov na vakcíny. Urobme všetko pre to, bez ohľadu v akej sme politickej strane, aby si Slováci mohli vybrať,“ nabáda Matoviča a dodáva, že dnes reálne vidíme, že nemusí stačiť množstvo západných vakcín. „Reálne vidíme, že môže prísť čas, že budeme musieť nakupovať aj vakcíny z východu. Ponúkam pomocnú ruku, možnosť sprostredkovania týchto služieb. Prosím, povzneste sa nad čokoľvek a prijmite ma,“ žiada Danko premiéra Matoviča.

Danko velebí maďarskú vládu. Čo by mu na to povedal Slota?
Národniar Andrej Danko sa blysol novým statusom na facebooku. Informoval v ňom, že Maďari schválili ruskú vakcínu Sputnik. Vraj im môžeme takú vládu len ticho závidieť. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Michal Filek