Rómska partnerka Karla Gotta Věra Gondolánová zomrela vo veku 66 rokov
22 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Bojovala s chorobou, nad ktorou nemala šancu vyhrať. Věra Gondolánová, rómska speváčka, ktorá vystupovala aj s Karlom Gottom († 80), definitívne prehrala. Umelkyňa zo známej muzikantskej rodiny mala 66 rokov, informuje portál Expres. 


O úmrtí speváčky Věry Gondolánovej ako prvý informoval server Romea.cz. "Odišla po dlhej chorobe, tak ako som ju poznal - krásna, hrdá, statočná a pre mňa najtalentovanejšia z celej rodiny," napísal na sociálnej sieti Věrin synovec Filip, ktorého otec Antonín pôsobil v Gottovom sprievodnom Orchestri Ladislava Štaidla.

Gondolánová vystupovala aj s Karlom Gottom a naspievala s ním napríklad celosvetovo známu skladbu Somewhere Over the Rainbow alebo pieseň Can not Buy Me Love.



S rodinnou kapelou vystupovala od pätnástich rokov. Neskôr sa stala soulovou speváčkou a prepadla tiež komornému jazzu. Vystupovala aj na francúzskych festivaloch v Montreuili, Paríži či Lione, ale aj na pražskom Khamoro festivale.

Karel Gott dlhoval Leošovi Marešovi službičku a oplatil ju majstrovským spôsobom
Ak niekedy k niekomu Leoš Mareš vzhliadal, bol to Karel Gott. Aj cez niekoľko ich stretnutí a priateľský vzťah mal k nemu moderátor príkladný rešpekt. Raz však Karla vytiahol z bahna a ten sa mu po rokoch majstrovsky odmenil, píše portál... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Timotej Dudka