„Niektorí novinári sa stanú nedotknuteľní nadľudia,“ perlí Milan Uhrík
21 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Do niektorých slovenských novinárov, ale aj do ministerky Milanovej, sa rozhodol kopnúť si europoslanec Milan Uhrík. Čo však svojím statusom chcel zakryť? Žeby rozkol v jeho strane?


Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko neprežíva v ostatnom čase práve ružové obdobie. Rozkol v strane je evidentný, a tak je zrejmé, že treba obrátiť pozornosť iným smerom. Milan Uhrík, ktorý je pravdepodobne tiež na odchode z nej, sa na to vo svojom statuse na sociálnej sieti rozhodol využiť novinárku Moniku Tódovú a ministerku kultúry Natáliu Ivanovú.
Prečo ministerka Milanová za slová o zlodejských sviniach na adresu istého etnika nie je extrémistkou?

Milan Uhrík sa hneď v úvode svojho statusu zmieňuje, že novinárka z Denníka N Monika Tódová sa rozplakala, že vraj ju niekto sleduje. „Buď trpí paranojou alebo chce byť zaujímavá, alebo sa na ňu fakt niekto pozrel. Hneď po jej náreku, ako na povel, pripravuje ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) legislatívnu úpravu, ktorá by robila z novinárov ako Tódová, Hríb, Havran, Bárdy priam nedotknuteľných nadľudí,“ píše v úvode statusu europoslanec za ĽSNS, podľa ktorého „budú teraz penťáci, eseťáci a ďalší oligarchovia veselo platiť svojich kúpených novinárov, a tí sa stanú nepostihnuteľní?“ pýta sa Uhrík.



„Všetci vidíme ako mnohí z nich (česť výnimkám) narábajú s pravdou. Ako desia ľudí, burcujú vládu proti „nezodpovedným“ a tlačia na prokurátora, aby sa ani neopovážil poľaviť v prenasledovaní tých „zlých extrémistov“, konštatuje Uhrík a dodáva: „Ministerka Milanová, ktorá v zime 2011 nazvala istú etnickú menšinu „zlodejskými sviňami“, poslušne plní úlohu. Prečo ona nikdy za extrémistku označená nebude? No lebo je predsa na strane tých „slušných“ a dodávka jej straníckych kolegov stála deň po voľbách pri americkej ambasáde. Pri tej istej ambasáde, kde má Monika Tódová kopec kamošov, čo ju vždy radi ocenia za „kvalitnú novinársku prácu“. Ale prácu pre koho?!“ pokladá rečnícku otázku europoslanec, podľa ktorého tento zákon o postavení novinárov nad bežných ľudí nesmie prejsť. „A ak prejde, tak v budúcnosti musí byť obratom zrušený!“ končí svoj status Uhrík.

Uhrík: Ľudí bije, pánov kryje! Hlavný hygienik je bábka a poskok papalášov
Verejnosť získala po týždňoch čakania odpoveď, ako je to s testovaním a karanténou vicepremiéra Štefana Holého: hlavný hygienik Ján Mikas, priznal, že podpredsedovi vlády udelil výnimku. Výnimka však nenechala mnohých chladnými, vrátane... Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Petra Demková