Predseda súdnej rady Mazák je už zaočkovaný, chcel ísť príkladom
19 | 01 | 2021 I sefredaktor
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák už patrí medzi 0,01 percenta slovenskej populácie, ktorá je zaočkovaná proti COVID-19. Vakcínu mu ponúkla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ktorá si myslela, že by bol "dobrým príkladom pre ostatných," informuje portál dennikn.sk.

67-ročný Mazák nemal podľa vlastných slov s ponukou žiaden problém. pretože ako predseda súdnej rady chodí do úradu každý deň. "So zreteľom na to, že ide o jednu z najvyšších ústavných funkcií v krajine a musím dbať o to, aby sa chod všeobecnej justície nezastavil, si myslím, že je celkom rozumné takéhoto človeka zaočkovať," uviedol v rozhovore Mazák, ktorý počas pol roka vo funkcii už stihol vyprovokovať takmer dvesto sudcov, aby mu vyjadrili svoju nedôveru.

Mazák sa považuje za súčasť "kritickej infraštruktúry štátu", ktorá má pri očkovaní prednosť. Označenie "papalášizmus" odmieta: "Ak by ma ministerka nepožiadala, nešiel by som. Aj keď som cestoval počas pandémie do zahraničia, aby som si ukončil pracovné povinnosti, nemal som výnimky, vždy som išiel do karantény a na testovanie. Výnimku som dostal, keď ma súdna rada volila, a druhýkrát, keď som potreboval ukončiť niektoré akcie týkajúce sa Európskej prokuratúry," zdôraznil Mazák.